Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Danny Buijs: 'Wie weet gaan wij nog meedoen'

16 mrt 2016, 08.49Nieuws

WERKENDAM - Danny Buijs kon zich zaterdag in Katwijk volledig legaal weer eens uitleven. Hij kreeg van de KNVB dispensatie om de hele dag bij zijn spelersgroep te zijn en tijdens de wedstrijd ook de coaching te mogen verzorgen.

Het verhaal is bekend: Buijs is door de tuchtcommissie voor drie maanden geschorst omdat hij zich na de bekerwedstrijd tegen AZ als hoofdtrainer van Kozakken Boys geprofileerd zou hebben door de pers te woord te staan. Kozakken Boys stelt dat Buijs als assistent van hoofdtrainer Arie Schep zijn taken naar behoren verricht en heeft de zaak in handen gegeven van jurist Keje Molenaar.

Belachelijk
Buijs ging zaterdag voor de camera van Kozakken Boys TV voor het eerst kort in op de strafeis van de tuchtcommissie. “Ik vind het een belachelijke straf. Ik mocht deze wedstrijd coachen omdat deze dag al ruim van tevoren was gepland als mijn examendag voor het diploma UEFA A. Ik moet de KNVB dankbaar zijn dat ik hiervoor mijn werk mocht doen. Ik ben vandaag door Kees Zwamborn beoordeeld en hoor binnenkort of ik voor dit praktijkdeel ben geslaagd.”

Individuele klasse
Buijs kon aan de bak. Zijn team ging in Katwijk, bij de koploper, met een 2-0 achterstand de rust in. “Ik heb de groep in de kleedkamer al het vertrouwen gegeven en gezegd dat met die achterstand nog niets verloren was. Ik heb die gasten opgepept en dan zie je de kracht van deze mentaal ijzersterke groep. De individuele kwaliteiten geven dan de doorslag. Dat Berry Powel na tien maanden blessureleed zo terugkomt, met twee doelpunten, is bijzonder. Ook Mimoun Eloisghiri komt er na zijn zware neusoperatie weer aan. En heel blij ben ik met de ontwikkeling van Madjer Lukoki, die zo goed traint en daarom met zijn invalbeurten het verschil kan maken.”

Buijs liet de jonge, pas 19-jarige Sem van der Pijl in het hol van de leeuw zijn debuut maken.

Zeven kampioenen
“De tweede divisie komt voor Kozakken Boys elke week dichterbij. Het mooie van dit seizoen is dat er straks zeven kampioenen zijn, waarvan er een ook nog een schaal kan winnen. Wie weet gaan wij daar ook nog voor meedoen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Lees meer over : Danny Buijs, Kozakken Boys