Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Danny Keijnemans (Well) legt zich neer bij drie duels schorsing

24 sep 2015, 00.12Nieuws

WELL – Drie wedstrijden schorsing. Dat is de straf die Well-aanvaller Danny Keijnemans uiteindelijk heeft gekregen. Aanleiding hiervoor is de rode kaart die Keijnemans voor een kopstoot-beweging ontving in de thuiswedstrijd tegen Haaften (eindstand 2-6) van afgelopen zaterdag.

Keijnemans schetst de situatie als volgt: ”Ik stond in de 87e minuut te wachten op een ingooi, waarna een speler van Haaften me in mijn zij kneep. Ik ben dan niet iemand die het erbij laat zitten, zelfs al staan we met 2-6 achter. Ik reageerde en stapte achteruit; boven op zijn voet. Hij gaf mij daarna weer een duw in mijn rug, waarop we beiden met onze voorhoofden tegen elkaar kwamen te staan. Op dat moment gaat die jongen ineens halfdood naar de grond, maar ik heb geen bewuste kopstoot uitgedeeld en dat is door mijn teamgenoten en zelfs door spelers van Haaften bevestigd.”

Niet in beroep
Volgens Keijnemans wilde een aantal Haaften-spelers de scheidsrechter nog tegenhouden toen hij een rode kaart wilde trekken, maar de scheidsrechter bleek niet te vermurwen. Het levert Keijnemans uiteindelijk een schorsing van drie wedstrijden op.

Die straf valt hem nog alles mee: “Voor zo’n actie krijg je normaal altijd drie tot zes wedstrijden, dus ik heb nu het minimale gekregen. Ik ben dan ook niet van plan om hier nog tegen in beroep te gaan, want dan kan het alleen maar tegenvallen, dus die drie wedstrijden neem ik voor lief. Het is alleen wel erg jammer dat het gebeurt in een periode dat we grote tegenstanders treffen.”

Emotie
Dat beaamt hoofdtrainer Hans van Gameren. “Nu we in de komende wedstrijden de titelkandidaten Peursum en MVV’58 treffen, is het een groot gemis. Danny is een sierlijke en scorende speler met een grote meerwaarde voor het elftal en dat vang je niet gemakkelijk op. Het was een domme actie en ik denk dat het een soort optelsom was voor Danny: we stonden 2-6 achter, het liep slecht, hij werd constant kort gedekt. Daardoor kwam denk ik de emotie in hem naar boven, maar het staat buiten kijf dat deze actie in geen geval goed te praten valt.”

Verandering
Het is zeker niet de eerste keer dat Keijnemans tegen een schorsing aanloopt en bij de KNVB is zijn naam dan ook al jaren bekend.  Van Gameren merkt op dat hij wel een duidelijke verandering heeft gezien in het temperament van Keijnemans. “In de jaren voordat ik trainer was, waren er weleens seizoenen waarin hij soms tien, twaalf wedstrijden niet speelde. Dat is gelukkig in de loop der jaren veranderd. Hij is nu een veel rustigere speler en dat is de verdienste van mij en van de spelersgroep die hem daarop aanspreekt.”

Ook over de actie van afgelopen zaterdag zal in de spelersgroep nog flink worden nagepraat. Van Gameren gaat later deze week nog met Keijnemans in gesprek.

Martin van Hemert