Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

David Toxopeus: ‘In elk geval richting nacompetitie’

06 sep 2014, 06.46Nieuws

VIANEN - Als debutant in de derde klasse heeft de zondagformatie van Brederodes zich afgelopen seizoen voortreffelijk gepresenteerd. Trainer/coach David Toxopeus kijkt met vertrouwen vooruit naar een nieuwe jaargang.

Toxopeus die, gezien zijn voetbalverleden ruimschoots aan de criteria voldoet, had graag willen beginnen aan de cursus TC 1. Vol ongeloof vernam hij dat hij was uitgeloot, waardoor hij een jaartje moet wachten. De teleurstelling heeft hij al lang verwerkt zodat hij zich volledig kan focussen op zijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke van de groengelen.

Aderlating
“Zoals elk seizoen raak je spelers kwijt en krijg je er wat voor terug”, merkt David Toxopeus op. “Dat we het zonder Kevin Kroeze moeten doen is zonder meer een aderlating. Gelukkig hebben we flink wat nieuwelingen gekregen die mee kunnen in het eerste elftal. Ook in de breedte is Brederodes sterker geworden en dat is alleen maar goed voor de concurrentie.”

Op de spelerslijst staan liefst elf nieuwe namen. Toch is volgens Toxopeus geen sprake van een bij elkaar gehaald ‘rommeltje’. Hij haalt aan dat Rick en Tommy van Leijenhorst enkele jaren geleden van Sporting ’70 zijn overgestapt naar Brederodes.

“Belangrijke jongens voor het elftal die zich hier snel thuis voelden. Ze hebben positieve verhalen en weten dat de randvoorwaarden met betrekking tot trainen en kleding hier goed zijn geregeld. Brederodes heeft een brede technische staf die iedereen de aandacht geeft die de spelers nodig hebben. Ze hebben hier plezier, kunnen zich hier ontwikkelen en dragen uit dat hier meer is dan alleen voetballen. Zodoende hebben we er weer drie spelers van Sporting ’70 bij gekregen.”

Gebrek aan wedstrijdritme
De late vakantie in deze regio is een doorn in de ogen van de gedreven trainer/coach. De voorbereiding was daardoor verre van optimaal en als de competitie begint is er nog steeds een aantal spelers met trainingsachterstand en gebrek aan wedstrijdritme. Brederodes kan vertrouwen op zijn achterhoede, vorig seizoen de minst gepasseerde van de poule, die goeddeels intact blijft.

Verbeterpunten zijn er ook: meer scoren, in het positiespel zuiniger zijn bij balbezit, creatiever spel en meer punten pakken. Veel valt of staat met de fitheid van de groep, en daar wordt tijdens de trainingen veel aandacht aan besteed. “Ik denk dat we nóg beter kunnen en ik eis dat we elke wedstrijd alles geven zodat we in elk geval richting nacompetitie gaan.”

Peter Verbeek

Lees meer over : Brederodes, David Toxopeus