Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

De Zwerver, De Alblas en Streefkerk op prijzenjacht in 'voetballoterij'

30 mei 2018, 07.02Nieuws
(foto: Rick den Besten)

KINDERDIJK/OUD-ALBLAS/STREEFKERK - De Zwerver, De Alblas en Streefkerk beginnen zaterdag aan de nacompetitie. Hoe hun kansen op promotie liggen? "De nacompetitie is dit seizoen meer dan ooit een loterij."

De Zwerver, De Alblas en Streefkerk kunnen alle drie terugblikken op een heel aardig seizoen. Een voetbaljaar ook waarin ze stuk voor stuk kansen hadden om de titel in de derde klasse C te grijpen. De Zwerver bleef het langst in de titelrace met -de uiteindelijke kampioen- EBOH.

De Alblas, dat als een komeet uit de startblokken schoot en de eerste periode binnensleepte, kende vervolgens een serie zwakke optredens waarin het zijn kampioenskansen vergooide. Streefkerk overkwam in het vroege voorjaar het zelfde. Met andere woorden: promotie is alleen nog af te dwingen via de nacompetitie.

Flow
"En die gaan we met een goed gevoel in", stelt Edward Knook, trainer van De Zwerver. "We zijn na de winterstop in een flow terechtgekomen die ons een lange serie overwinningen en veel vertrouwen opleverde. In zowel de tweede als de derde periode eindigden we bovenaan. Die lijn willen we doortrekken in de nacompetitie, te beginnen komende zaterdag thuis tegen Altena."

Mispeer
Ook bij De Alblas heerst optimisme. "Klopt", zegt centrale verdediger André de Vos. "Wij gaan vol voor promotie! Zaterdag is Hardinxveld de eerste horde, Dat is meteen een pittige opdracht, maar we weten ook dat als we die uitwedstrijd goed doorkomen, daarna twee keer op eigen veld voetballen. Dat zie ik als een voordeel, alhoewel de nacompetitie dit seizoen meer dan ooit een loterij is vanwege het knockoutsysteem dat de bond heeft ingevoerd. Eén kleine mispeer of een mindere dag en het is klaar. Er zit in ieder geval één voordeel aan. Uiterlijk 16 juni weet je of je komende seizoen in de derde of in de tweede klasse speelt. Met het oude systeem van dubbele wedstrijden zou dat veel later bekend zijn."

Bekroning
Maarten van Gastelen en Streefkerk beginnen het voetbaltoetje met een uitduel bij SV Capelle. "We hebben er zin in", aldus de coach die komend seizoen Nieuw-Lekkerland onder zijn hoede heeft. "We kunnen met een frisse en volledige ploeg aan de wedstrijd beginnen. Bij de jongens en bij mij leeft dat we ons gezamenlijke 'tijdperk' van vijf jaar goed willen afsluiten. Promotie zou een geweldige bekroning zijn voor die mooie samenwerking."

Van Gastelen kent de geluiden vanuit de club dat het misschien beter zou zijn als Streefkerk ook komend seizoen 'gewoon' derdeklasser is. Een uitspraak die geblesseerd is op het feit dat nogal wat belangrijke spelers deze zomer stoppen of naar elders vertrekken. "Ik begrijp best dat er enige reserves bij eventuele promotie leven" zegt Van Gastelen. "Maar het lijkt me óók logisch dat je als sporter het hoogst haalbare nastreeft.. Daarom gaan wij voor promotie."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >