Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

'De Zwerver is een hecht team, maar het levert waarschijnlijk geen titel op'

16 mei 2018, 07.35Nieuws
Op Hemelvaartsdag ging het voor De Zwerver mis tegen Schelluinen. (foto: Rick den Besten)

KINDERDIJK - Wie wordt kampioen van de derde klasse C: EBOH of toch nog De Zwerver? We gaan te rade bij drie afdelingskenners: Maarten van Gastelen, Aad van Meerkerk en Maarten de Zeeuw.

De situatie is als volgt: met nog twee duels te spelen heeft koploper EBOH twee punten voorsprong op De Zwerver. De Dordtenaren ontmoeten zaterdag in een uitwedstrijd Groote Lindt en sluiten op 26 mei thuis af tegen het al gedegradeerde Leerdam Sport.55. De Zwerver komt aanstaande zaterdag uit in actie tegen De Alblas en sluit af met een thuisduel met Asperen.

Alblasserdam-speler Maarten de Zeeuw is het minst optimistisch over de kampioenskansen van De Zwerver. "Ik schat de kans dat ze de titel pakken op 10 procent", zegt hij. "Die twee punten voorsprong geven ze in Dordrecht denk ik niet meer af. Bovendien moet De Zwerver nog maar afwachten of ze bij De Alblas winnen."

De Zeeuw vindt wél dat De Zwerver gaandeweg het seizoen een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Als je het elftal vergelijkt met het begin van de competitie, dan is er een wereld van verschil. Het is een sterk team nu. Maar EBOH is nog nét even beter."

Power
Maarten van Gastelen is dezelfde mening toegedaan. "EBOH beschikt over een paar spelers die op een fors hoger niveau niet zouden misstaan", heeft de trainer van Streefkerk dit seizoen mogen' ervaren. "De Zwerver op zijn beurt beschikt over veel power, een uitstekend middenveld, prima spitsen en een verdediging die gaandeweg de competitie aan soliditeit gewonnen heeft. En de keeper Bas Bijkerk: die is echt erg goed! Komende zaterdag zal de beslissing vallen over het kampioenschap. Ik denk dat EBOH het wordt."

Beroerd
"Ik ook", reageert Klokradio-verslaggever en streekvoetbalwatcher Aad van Meerkerk. "De Zwerver heeft het vorige week donderdag laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Schelluinen. Zonde, temeer omdat ze hun tegenstander in de eerste helft al op forse achterstand hadden kunnen zetten. In plaats van een mooie overwinning werd het 1-3 voor de gasten. En dat op een cruciaal moment. Bij winst had De Zwerver de kop overgenomen van EBOH. Aan de andere kant: je weet dat het na een serie van dertien gewonnen wedstrijden een keer fout kan gaan. Het was alleen beroerd dat het uitgerekend op dat moment gebeurde."

"Hoe dan ook: De Zwerver heeft een prima elftal, zeker sinds Guido Luiten en Jort van Meerkerk weer fit zijn. Dat soort spelers zorgt ervoor dat de rest ook beter functioneert en een hoger prestatieniveau haalt. Ik vind dát de grote winst van het seizoen. Er staat een hecht team. Waarschijnlijk gaat dat geen titel opleveren, al weet je nooit hoe het nog kan gaan lopen. Zoals ik er nu tegen aan kijk geef ik De Zwerver 30 procent kans."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >