Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Derby’s Herovina-Haaften en SC Everstein-HSSC’61

07 dec 2017, 07.30Voorbeschouwing
(foto: Peter Verbeek)

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam trekken zaterdag de derby’s Herovina-Haaften en SC Everstein-HSSC’61 de meeste aandacht. In Herwijnen ontmoeten Herovina en Haaften elkaar na twee jaar weer eens, maar nu in de derde klasse. In Everdingen spelen SC Everstein en HSSC’61 een reprise van vorig seizoen, doch ditmaal in de Utrechtse derde klasse.

In verband met de vroeg invallende duisternis beginnen diverse wedstrijden bij clubs zonder kunstlicht op het hoofdveld dit weekend al om kwart over twee: 14.15 uur.

Herovina-Haaften
In de derde klasse D heeft debutant Herovina moeite om boven de streep te komen. Haaften doet het op de derde plaats beter, maar dankt dit vooral aan prima thuisprestaties. Zaterdag zal Haaften het moeten doen zonder de geschorste topscorer Thijmen Gerringa en zonder de geblesseerde routinier Jeffrey Wolf in de defensie vanwege een kaakbreuk. Toch zal Haaften in de subtop willen blijven meedoen. Herovina heeft echter de punten in de onderste regionen zeker zo hard nodig. Het belooft dan ook in Herwijnen een spannende derby te worden onder arbitrage van scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg.

SC Everstein-HSSC’61
SC Everstein en HSSC’61 staan in de Utrechtse derde klasse allebei maar net boven de streep. Voor beide naburen zou een zege dus erg welkom zijn. Vorig seizoen won SC Everstein de derby tweemaal, maar nu zal HSSC’61 na de kostbare winst in Kockengen het herstel willen voortzetten. In Everdingen zal SC Everstein evenwel heel andere plannen hebben, want de laatste drie duels leverden slechts één punt op en dat is veel te weinig. De vraag is welke club de kostbare punten in deze derby ditmaal zal weten te veroveren of dat het een remise wordt.

Montfoort-LRC
In de eerste klasse zijn de verschillen in de kopgroep nog miniem. Montfoort en LRC tellen met allebei 18 punten nog volop mee, maar Montfoort leed direct na de verrassende eerste periodetitel wel twee kleine 1-0 nederlagen. LRC is echter ook heel wisselvallig, met in uitwedstrijden naast twee tegenvallers tegen lagere teams juist prima resultaten met drie kleine zeges in ogenschijnlijk zwaardere duels. De uitslag in Montfoort is dan ook volstrekt onzeker. Alleen de winnaar blijft overigens in het spoor van koploper DUNO uit Doorwerth.

Sliedrecht-WNC
WNC staat in de eerste klasse fraai op de tweede plaats. Sliedrecht vertoeft in de middenmoot met nog alle kans op aansluiting met de erg langgerekte kopgroep. WNC zal het dan ook lastig krijgen in Sliedrecht, waar de thuisclub op eigen veld al tien punten pakte en alleen van koploper DUNO verloor. Met een tweede gelijkspel in deze competitie hoeft WNC dan ook tegen een Sliedrecht in opmars al niet ontevreden te zijn.

Heukelum-Drechtstreek
Heukelum doet het in de tweede klasse goed en deelt met Nivo Sparta zelfs de derde plaats. Na de verrassende 4-1 winst op Papendrecht speelt Heukelum zaterdag weer een thuismatch tegen een ploeg uit Papendrecht. Ditmaal komt debutant Drechtstreek naar Heukelum toe. Tegen deze middenmoter hoopt Heukelum op een nieuw gunstig resultaat.

Tricht-Roda Boys
Tricht ontvangt Roda Boys, dat na de eerste periodetitel tweemaal nipt met 2-1 verloor en nu op de tweede plaats staat. De Aalster kampioenspretendent zal dus op revanche belust zijn. Tricht liet in de laatste weken door zwakke slotfases al heel wat dure punten liggen en staat daarom in de tweede klasse maar net boven de streep. Tegen favoriet Roda Boys mag Tricht thuis met een kostbaar gelijkspel al dolblij zijn.

Leerdam Sport-EBOH
Hekkensluiter Leerdam Sport ontvangt in de derde klasse C koploper EBOH. Dit wordt in Leerdam dus een duel tussen nummer 1 en nummer laatst van de ranglijst. Toch heeft Leerdam Sport een stunt in de vorm van een eerste zege broodnodig, want de achterstand op de veilige zone is inmiddels al snel tot liefst zeven punten opgelopen. De productieve Dordtse lijstaanvoerder start in Leerdam echter natuurlijk veruit als favoriet voor de volle winst.

Asperen-De Zwerver
Asperen en De Zwerver willen zich in klasse 3C allebei naar boven de streep opwerken. Beide teams wonnen vorige week en zullen er op gebrand zijn om het herstel voort te zetten. Alleen bij een zege tegen de gasten uit Kinderdijk kan Asperen zaterdag overigens zelf vanaf de voorlaatste plaats positieverbetering realiseren.

Ameide-Vuren
Na het desastreuze bezoek aan Streefkerk reist Vuren zaterdag weer naar de Alblasserwaard. Nu is Ameide de gastheer, dat zelf al vier keer op rij niet meer won. Debutant Vuren presteert in uitwedstrijden echter erg weinig. Dus maakt Ameide de meeste kans om afstand van de gevarenzone te nemen.

SVS’65-Unitas
SVS’65 ontvangt in de vierde klasse koploper Unitas, dat tot nu toe zelfs alle tien duels won en riant bovenaan staat. In Spijk aast SVS’65 echter op een stunt. De laatste drie wedstrijden leverden SVS’65 zeven punten op maar dit betrof duels tegen teams uit de onderste regionen. Nu zou op het eigen kunstgras een gelijkspel voor SVS’65 tegen de Gorkumse lijstaanvoerder al een prestatie van formaat zijn.

ASV Arkel-MVV’58
Hekkensluiter MVV’58 wacht in de vierde klasse in Arkel een erg zware uitbeurt. Na de onfortuinlijke openingsnederlaag op eigen veld tegen Peursum won ASV Arkel nadien alle thuiswedstrijden royaal. MVV’58 verloor tot dusverre alle vijf uitmatches. Alles anders dan een nederlaag zou voor de jonge Meterense equipe daarom een grote meevaller zijn, want ASV Arkel bezet ook niets voor niets een met VVAC gedeelde tweede plaats.

Zuilichem-ASH
ASH is na twee kleine nederlagen afgezakt naar de voorlaatste plaats in de vierde klasse. In Zuilichem moet ASH tegen een solide middenmoter proberen die positie te verbeteren. Dat zal de Hellouwse ploeg niet gaan meevallen, want thuis is Zuilichem nog ongeslagen.

Rhelico-Groot Ammers
Rhelico moet het in de vierde klasse vooral van de thuismatches hebben. Alle negen punten werden in Rumpt behaald. Zaterdag komt het sterke Groot Ammers naar Rhelico toe. Thuis won Groot Ammers alle wedstrijden maar in vijf uitduels scoorde Groot Ammers steeds slechts eenmaal. Toch zal Rhelico met een remise al heel blij zijn.

CHC-Beesd
Beesd moet zondag in Den Bosch in de vierde klasse tegen titelkandidaat CHC aantreden. CHC verloor in deze competitie nog pas één keer en Beesd won op vreemde bodem alleen de openingswedstrijd om daarna alle volgende vier uitduels royaal te verliezen. Als Beesd na de dure thuiswinst op Den Dungen ditmaal een kostbaar gelijkspel zou weten te veroveren, zou dat zondag in Brabant al een prima prestatie zijn. De kans daarop lijkt echter klein.

DSS’14-SBV
Sinds de openingsdag van de competitie heeft DSS’14 in de vijfde klasse niet meer gewonnen. Zondag krijgt DSS’14 in Heesselt echter een serieuze nieuwe kans tegen SBV, dat met slechts één punt voorlaatste is. Dit duel tegen die Brabantse ploeg uit Haren moet DSS’14 toch kunnen winnen. Hopelijk is topscorer Marien Hofstee na zijn blessure wel weer beschikbaar.

RKVSC-Ophemert
Hekkensluiter Ophemert is na acht duels nog steeds puntloos. RKVSC staat in de vijfde klasse met twaalf punten onderin de middenmoot. In Velddriel waagt Ophemert zondag een nieuwe poging om het eerste punt te pakken. Of dat bij RKVSC ook gaat lukken, moet nog blijken.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >