Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Derby SC Everstein-HSSC'61: 'Gelijkspel ligt voor de hand'

07 dec 2017, 07.16Voorbeschouwing
(foto: Peter Verbeek)

EVERDINGEN - SC Everstein-HSSC'61, de derby die je niet mág verliezen. 'Het zal wel een gelijkspelletje worden'.

'De Derby der Lage Landen', dat is de vaste aankondiging van Gert van der Gun, de man die sinds jaar en dag de teksten van het programmablad van SC Everstein schrijft. Hij doelt daarbij natuurlijk op de wedstrijd tussen SC Everstein en HSSC'61, die komende zaterdag op de rol staat. Als er één wedstrijd niet mag worden verloren, is dié het wel. Het Kontakt peilde de stemmingen met Huib Burggraaff en Daan de Gans.

Standbeeld
Gezien zijn staat van dienst als voetballer van SC Everstein zou Burggraaff, net 72 geworden, eigenlijk een standbeeld verdienen. Met afstand kan hij bogen op de langste staat van dienst in het eerste elftal van de roodwitten.

"Als 15-jarige werd ik van de A1 overgeheveld naar het eerste en ik ben er 26 seizoenen een vaste waarde geweest", blikt Burggraaff terug. "Ik begon op het middenveld, heb ook in de spits gestaan en ben geëindigd als laatste man. Ik kon vreselijk hard schieten en er zijn seizoenen geweest dat ik wel twintig doelpunten maakte. In die tijd werd ik vaak geselecteerd voor het districtselftal van Dordrecht, dat na de competitie wat potjes tegen teams uit andere districten speelde."

"Ik heb later nog een half jaartje in het derde gevoetbald, ben daarna een tijdje leider van het eerste elftal geweest en heb als 50-jarige vijf seizoenen afgebouwd bij de veteranen. Sindsdien ben ik supporter van zowel de thuis- als uitwedstrijden van het eerste."

Lekvogels
De voetbalcarrière van Daan de Gans (67) bij HSSC'61 duurde veel korter en was minder imposant. Hij begon overigens bij Lekvogels, omdat er toentertijd geen voetbalclub in Hei- en Boeicop was.

"Ik heb vaker in het tweede dan in het eerste elftal gespeeld. Vermoedelijk heb ik de derby wel eens meegemaakt, maar daar ben ik niet zeker van. Dat kwam ook omdat SC Everstein doorgaans in een hogere klasse uitkwam. Maar ik heb echt wel eens gevoetbald tegen mannen als Huib Burggraaf, Hans de Leeuw, Cor Witkamp, Jan en Gerard Hazendonk. Nadat ik door omstandigheden ben gestopt toen ik 32 was, ben ik drie laar leider geweest van het tweede elftal en vijftien jaar van het eerste. Nadien ben ik supporter geworden; thuis zie ik alles, uit de meeste wedstrijden."

Andere krachten
In het begin van dit seizoen liet SC Everstein bij vlagen goed voetbal zien. De laatste weken is het spel echter een stuk minder en in de thuiswedstijd tegen Kockengen ging het elftal zelfs door de ondergrens.

"Veel van onze supporters zijn pessimistisch, maar ik vind dat het veldspel beter is dan vorig seizoen", meent Burggraaff. "Bij Focus'07 zijn we helemaal zoek gespeeld, ook al doordat veel persoonlijke fouten goed werden afgestraft. SC Everstein krijgt ook zijn kansen, maar de mannen doen daar te weinig mee. Het draait inderdaad niet geweldig. Dat staat echter los van de wedstrijd tegen HSSC'61, want daar komen altijd andere krachten los dan in een gewoon competitieduel. Voor mij ligt een gelijkspelletje het meest voor de hand."

Door dik en dun
De Gans vindt dat ook HSSC'61 behoorlijk aan de competitie is begonnen.

"Dragende krachten als Lucas van Dam, Johan van Es, Laurens van Leeuwen en Yme van Gent zijn lager gaan voetballen of vertrokken en daar zijn alleen Mark Steenbeek en Jan Donker voor terug gekomen. Met Floris Kool hebben we een spits die uit vorm is (al scoorde hij afgelopen zaterdag driemaal, PV). Ook de defensie is een stuk minder. HSSC'61 krijgt er gemiddeld bijna drie tegen en dan moet je er zelf vier maken om te winnen. Och, het zijn niet meer de tijden van Ferry van de Wal, Peter van Zanten en Ben Beijen, maar ik blijf supporter door dik en dun. Ik denk dat het zaterdag niet ver van een gelijkspel af zal zitten."

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >