Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Derde thuisduel op rij voor Heukelum en LRC

16 mrt 2017, 08.18Nieuws
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – In de felle strijd voor handhaving in hun klasse spelen Heukelum en LRC zaterdag allebei al hun derde thuismatch op rij. Ook HSSC’61 heeft in Hei- en Boeicop zo’n wedstrijdschema. De winstpunten voor de regioclubs zijn komend weekend weer heel kostbaar.

WNC heeft in de eerste klasse daarentegen al weer een uitwedstrijd. In de Hoekse Waard is ditmaal Heinenoord de tegenstander, waarvan in Waardenburg in twee afleveringen met 2-1 werd gewonnen. Dat kostte Heinenoord toen de eerste periodetitel. WNC is bezig aan een mooie opmars en zal zaterdag ook dit duel in de subtop willen winnen. Dat zou dan voor WNC al de vijfde zege op rij worden.

LRC-SHO
LRC kroop in de eerste klasse omhoog naar de elfde plaats en staat nog twee punten onder de net veilige zone. Het Leerdamse degradatiegevaar is echter nog levensgroot. Winst tegen subtopper SHO is daarom dringend nodig. Dit vereist in Leerdam wel revanche voor de 3-1 nederlaag die in Oud Beijerland werd geleden. In Leerdam zal LRC in elk geval de ongeslagen status na de winterpauze minstens willen continueren. Met steeds een gelijkspel schiet LRC echter weinig op.

Heukelum-Brederodes
Heukelum voelt in de tweede klasse de dreiging van degradatieduels of zelfs nog een rechtstreekse terugval naar de derde klasse nog altijd nadrukkelijk. Er zijn in deze afdeling overigens erg veel clubs in hetzelfde gevaar. Na het eervolle nipte thuisverlies tegen koploper Delta Sports heeft Heukelum zaterdag een succes tegen Brederodes dan ook hard nodig. In Vianen werd het destijds een 2-2 gelijkspel en zo’n remise is het minste resultaat waarvoor Heukelum nu thuis zal moeten zorgen.

GDC-Tricht
GDC en Tricht zitten in hetzelfde zorgenschuitje. Het onderlinge duel in Eethen wordt dus cruciaal. Thuis verloor Tricht met 0-3 van GDC en zo’n resultaat kunnen de groenwitten zich zaterdag absoluut niet permitteren want één zwaluw met winst tegen Meerkerk maakt nog geen zomer. GDC is echter onverwachts naar de voorlaatste plaats afgezakt en dus moet Tricht zaterdag in de zware strijd voor handhaving op felle tegenstand rekenen.

HSSC’61-EBOH
Vijf clubs strijden in de derde klasse C om de twee plaatsen voor degradatieduels te kunnen ontlopen. HSSC’61 staat er van dit kwintet nog het beste voor maar een thuisnederlaag tegen EBOH kunnen de oranjehemden zich zeker niet veroorloven. Pas als in Hei- en Boeicop via een zege revanche wordt genomen voor de 2-1 nederlaag tegen EBOH in Dordrecht kan HSSC’61 met een geruster gevoel de rest van de competitie gaan afwerken.

Voor SC Everstein en ZBC’97 is het gevaar nog (veel) groter. In Everdingen staat in het onderlinge duel de voorlaatste plaats op het spel. Na het eerdere 2-2 gelijkspel in Zwijndrecht zal SC Everstein nu moeten proberen om de kostbare punten in Everdingen te houden.

Sleeuwijk-Leerdam Sport
Leerdam Sport heeft zich in de derde klasse D in drie wedstrijden zonder tegengoals via twee 2-0 zeges en een 0-0 gelijkspel mooi opgewerkt. Zaterdag wacht het bezoek aan Sleeuwijk, de soms productieve maar wel wat wisselvallige nummer 2 van de ranglijst. In Leerdam werd van deze sterke ploeg met 0-3 verloren. Leerdam Sport zal in Sleeuwijk tevreden zijn als de fraaie reeks ongeslagen duels met een remise kan worden voortgezet.

Voor Haaften is de situatie net andersom en veel zorgelijker. Met twee 2-0 nederlagen en een 0-0 gelijkspel werd al drie keer achtereen niet meer gescoord. Degradatieduels dreigen nu nadrukkelijk. In Sprang Capelle is herstel voor Haaften tegen SSC’55 urgent. Dat vergt revanche voor de 2-3 thuisnederlaag tegen deze Brabantse middenmoter.

Asperen heeft in deze na het terugtrekken van het Bossche TGG uit dertien clubs bestaande derde klasse D zaterdag vrijaf.

MVV’58-Herovina
Na de knappe winst in de topper tegen GVV’63 wacht Herovina zaterdag in de vierde klasse D weer een belangrijke wedstrijd. In Meteren is MVV’58 een onberekenbare tegenstander, die bijna voor haar laatste promotiekans strijdt en daarvoor perse zal moeten winnen. Zelf heeft Herovina evenwel ook een zege nodig om de kampioensrace met koploper Arkel en met GVV’63 te kunnen blijven volhouden. In Herwijnen won Herovina met 2-0 van MVV’58 maar nu zal het lastig worden om dit te herhalen.

Lekvogels-Vuren
Lekvogels en Vuren doen het dit seizoen (verrassend) goed en staan allebei in het linkerrijtje van de ranglijst, met Lekvogels zelfs op de derde plaats. Na het eerdere 0-0 gelijkspel in Vuren zal het krachtsverschil ook nu in Lexmond klein zijn. De vraag is of Vuren de fraaie opmars ook tegen Lekvogels kan voortzetten.

SVS’65 draait stroef en het zicht op herstel in Well is gezien de 0-3 thuisnederlaag tegen deze ploeg beperkt. Well start thuis als favoriet tegen de Spijkse ploeg. ASH en Vianen zijn in de vierde klasse D zaterdag vrijaf.

Theole-Rhelico
Zondag gaat Rhelico in de vierde klasse F in Tiel bij koploper Theole op bezoek. In Rumpt hield Rhelico deze sterke tegenstander knap op een 1-1 gelijkspel. Als Rhelico dit zondag opnieuw weet te presteren zou dat tegen Theole een prima resultaat zijn.

Beesd is in deze uit dertien clubs bestaande vierde klasse F zondag vrijaf en zal met veel belangstelling de resultaten afwachten van de vele andere teams die in deze spannende afdeling aan degradatieduels proberen te ontsnappen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >