Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Desillusie voor sv Meerkerk

06 jan 2012, 14.08Nieuws

GORINCHEM - Na de eclatante 9-0 overwinning in de laatste poulewedstrijd op het arme Streefkerk leek oud-toernooiwinnaar SV Meerkerk klaar voor de kwartfinale. En misschien wel voor meer. Niets bleek minder waar. De Alblasserwaarders keken constant tegen een achterstand aan en dolven uiteindelijk met 4-2 het onderspit tegen Sleeuwijk. In een fantastische voetbalsfeer, waarin beide supporterskampen zich voortdurend lieten horen.

“Een desillusie. Gisterenavond ben je blij dat je titelfavoriet Sliedrecht weet te ontlopen en dan verlies je van Sleeuwijk”, baalde coach Michel van den Berg van Meerkerk. “We hebben overigens wel terecht verloren. Het liep gewoon niet. Typerend was misschien wel het twee keer over de bal trappen door Martijn van der Hagen in het begin van de wedstrijd. Toch deden we niets anders dan in de poulewedstrijden. Maar Sleeuwijk speelde op dezelfde wijze en met die slimme, maar wel irritante nummer 11 (Josbert Wemmenhove – TS) waren ze gewoon beter. De wedstrijd was trouwens vroeg beslist. Direct na rust maakte Theo van Zessen een uitzonderlijk foutje en keken we tegen een 0-3 achterstand aan. En toen Youri van Blanken er plotsklaps uitliep, terwijl ik hem helemaal niet 'binnen' had geroepen, was het over en uit.”
Van den Berg wond zich vervolgens diverse keren op over sommige scheidsrechterlijke beslissingen. Zeker toen zijn oogappel Joey van Putten geel kreeg en met tijdstraf aan de kant moest zitten. “Ik sta veel liever op het veld, dan langs de lijn. Dit is niets voor mij. Ik ben veel te fanatiek en daarom ga ik volgend seizoen ook weer keepen. Bij Meerkerk, in het eerste of het tweede elftal”, aldus de inwoner van Gorinchem.

Aanvoerder Theo van Zessen prees tenslotte zijn supporters. “Dankzij onze aanhang kunnen we terugkijken op een mooi toernooi. Meerkerk is weer massaal uitgelopen en ook het bestuur heeft er alles aan gedaan. Vanavond werd er nog een tas met geelzwarte sjaaltjes verkocht. Helaas hebben wij het niet waar kunnen maken. Sleeuwijk speelde ons spelletje en eenmaal op achterstand, waren we snel verslagen. Van Sliedrecht hadden we natuurlijk never nooit gewonnen, maar dan zouden we wel meer ruimte hebben gekregen in de omschakeling. En juist daarin zijn we goed.”