Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Dick Pelle per direct weg als TC-bestuurslid ASV Arkel

08 mei 2016, 15.30Nieuws
Dick Pelle stopt per direct als bestuurslid technische zaken van ASV Arkel. (foto: Jan Volwerk)

ARKEL - Met de officiële degradatie van ASV Arkel 1 uit de derde klasse heeft bestuurslid Technische Zaken Dick Pelle de consequentie gepakt en is per direct opgestapt.

Pelle zat sinds november 2012 in het bestuur van ASV Arkel en presenteerde in september 2013 plannen om van Arkel een stabiele derdeklasser te maken, waarbij het eerste elftal een uithangbord voor de eigen jeugd zou moeten vormen. Hoewel Arkel voor het eerst in haar geschiedenis twee seizoenen aaneensluitend in de derde klasse speelde, ziet Pelle de degradatie als een mislukking van de plannen. In een e-mail naar leiders, trainers en leden van de technische commissie geeft Pelle aan dat opstappen dan de logische stap is.

Toe aan iets nieuws
“Het was jullie al langer bekend dat ik de officiële degradatie van Arkel 1 zou afwachten om mijn verantwoordelijkheid te nemen en per direct te stoppen met het leukste baantje binnen ASV Arkel. Ook dat hoort bij ‘Winnen en Verliezen’  en vooral bij mijn karakter. Niet afwachten tot de eerstvolgende ALV of de kritiek ontlopen dat je wegloopt. Nee, gewoon eerlijk naar jezelf zijn en je realiseren dat jouw tijd erop zit en dat het niet gelukt is. Inzien dat zowel de club als ik toe zijn aan iets nieuws.”

Trendbreuk
In een reactie geeft voorzitter Berend Buddingh’ aan het vertrek van Dick Pelle te betreuren, maar ook te respecteren: ‘Dit is Dick Pelle ten voeten uit. Consequent, rechtlijnig, doelgericht. Een sportman. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Zijn visie op waar de club naar toe zou moeten, was zeer noodzakelijk. Daarbij heeft hij gezorgd voor een trendbreuk. Sportieve ambitie hoort bij een club als ASV Arkel, zeker als je je talenten voor de vereniging wilt behouden. Dat heeft Dick heel duidelijk op de kaart gezet, daar gaan we als bestuur mee verder. Wat dat betreft is het karwei nog niet af.’

Over de opvolging van Dick Pelle verwacht de voorzitter binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven.