Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Doelman Mark Smith voelt zich helemaal thuis bij SteDoCo

15 feb 2019, 12.00Nieuws
(foto: Rick den Besten)

HOORNAAR - Onlangs verlengde Mark Smith zijn contract met SteDoCo voor twee jaar. En met reden, want de van oorsprong Rotterdamse doelman voelt zich thuis aan de Groeneweg. De resultaten dragen daar uiteraard aan bij.

"Mijn ouders liepen altijd bij LMO (Linker Maas Oever – TS), de voetbalclub waar Giovanni van Bronckhorst ooit begon. Ik ook, want mijn vader was bestuurslid en mijn moeder stond achter de bar van de Rotterdammers."

"Ik heb een jaar in de jeugd van Feyenoord gespeeld, maar dat viel tegen. Mijn terugkeer bij LMO was van korte duur. Sparta stond op de stoep met trainers als Mike Snoei, Alfons Groenendijk en Nico Jalink. Op eigen verzoek startte ik in de A1", herinnert Smith (31) zich.

Oranje onder 19
"Ik werd geselecteerd voor Oranje onder 19 en speelde met Royston Drenthe en Eljero Elia. Met een driejarig contract op zak ben ik gestopt met school. Het was een hele verandering, van twee per week trainen en huiswerk maken naar zeven keer trainen. Het is niet fout gegaan, maar wel verschrikkelijk snel. In een week had ik mijn rijbewijs en reed ik een dikke Hyundai. Bij Sparta had ik ervaren rotten als Frank Kooiman en René Ponk voor mij. Met Wiljan Vloet klikte het niet en ik besloot om naar AGOVV te gaan. Ook in Apeldoorn had ik het goed naar mijn zin. John van den Brom was onze trainer en die beschikte over spelers als Dries Mertens en Nacer Chadli."

Echt een eerlijke kans kreeg Smith niet. "Ik nam de beslissing om weer de normale wereld in te gaan. Even keepte ik bij Noordwijk, maar toen ik op zaterdag werk kon krijgen keerde ik terug bij LMO."

Na SC Feyenoord, TOGB en DHC kwam Smith in contact met SteDoCo. "Tijdens het eerste gesprek was ik, ondanks de reisafstand van ruim een uur, enthousiast. Helaas degradeerde de club, maar ik ben een man van een woord een woord. In de sterke hoofdklasse haalden we de nacompetitie. Het werd een memorabel slot van een mooi voetbaljaar. Thuis verloren we twee keer, maar uit wonnen we en we promoveerden."

Vertrouwen
Met dank aan Mark Smith, want in de wedstrijd tegen Berkum ontpopte hij zich als penaltykiller. "Voor elke wedstrijd krijg ik van de scouts van SteDoCo een filmpje met de strafschoppennemer van de tegenpartij. Een keeper heeft nooit iets te verliezen, op ons niveau moet een penalty zitten. Onder druk kan dat anders liggen."

Persoonlijk heeft Smith daar geen last van. "Ik kijk alleen naar mijzelf. Die karaktereigenschap past ook goed bij een keeper. SteDoCo is vergelijkbaar met LMO. Een echte vereniging met een gezellige kantine en betrokken leden. Ik ben blij met de waardering in de vorm van de verlenging van mijn contract. Dat geeft vertrouwen."

De samenwerking past ook uitstekend in zijn maatschappelijke loopbaan. "Ik wilde een eigen zaak en zocht naar een gat in de markt, die vond ik bij het personaliseren van aanvoerdersbanden. Met onze internationale webshops verkopen we er wekelijks 1500. Het gaat heel simpel. Met een IPad ontwerp je op onze site Aanvoerdersband.com voor 10euro een eigen band, die je binnen vier dagen in huis hebt."

Geen polonaise
Terug naar het veld. "Handhaven was onze doelstelling en als het even kan in het linkerrijtje. We zijn hard op weg. Onder Gijs Zwaan zijn we een collectief geworden, we accepteren meer van elkaar. De winst op Noordwijk vorige week was een gezamenlijke prestatie. Het niet verlengen van het contract met de trainer is niet ideaal, zeker als je kijkt naar de positie en het aantal punten. Maar als voetballers hebben wij de beslissing van de club te accepteren. We doen het samen. Ook verzorgster Hennie Schrijver is belangrijk, maar ook teammanager Mark Peeters en materiaalman Goof Verspui. Waar het eindigt durf ik niet te zeggen. We moeten niet te ver vooruit kijken, maar van wedstrijd tot wedstrijd. Afgelopen zaterdag verloren we van ASWH, komende week staat Quick Boys op het programma. We liepen al niet de polonaise en gaan heus nog wel een keer punten verspelen."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : Mark Smith, Stedoco, keeper, doelman