Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Dolle vreugde bij promoverend Be Ready

09 mei 2013, 07.03Nieuws

RAAMSDONKSVEER – Be Ready won woensdagavond het beslissingsduel tegen VCW voor directe promotie naar de vierde klasse. De Hankenaren  beslisten in het tweede deel van de verlenging het duel op het veld van Veerse Boys met 3-2.

Het schouwspel dat beide ploegen de rond de 800 toeschouwers voorschotelden was zeker de moeite waard. Beide ploegen gingen tot het gaatje om de directe promotie naar de vierde klasse af te dwingen. Be Ready was de gelukkige. In het tweede deel van de verlenging maakte de ploeg van interim-trainer Donald Hijmans het karwei af met de 3-2. Ook de laatste stormloop van VCW werd doorstaan en vervolgens was het dolle vreugde bij de Hankenaren, die een feestje konden vieren.

Interim-trainer Donald Hijmans keek tevreden toe. “De missie is geslaagd. Het ging moeizaam, maar de jongens hebben er in de wedstrijd alles voor gegeven. Op basis van inzet en mentaliteit pakken we deze wedstrijd. Ik ben zeer trots op deze groep. En nu de vierde klasse in. Dan zien we wel. Ik denk ook dat deze groep er rijp voor is. Ik ga een feestje vieren”, stortte Hijmans zich in het feestgewoel.

Reflex
Uiteindelijk was de overwinning van Be Ready ook verdiend. Met name voor de rust waren de Hankenaren in de felle strijd de bovenliggende partij. Al in de beginfase krulde John Matheusen de bal richting de kruising. Doelman Hans Gelens werkte met een machtige reflex de bal nog hoekschop. Ook op een kopbal van Mike van der Westen toonde keeper Gelens zijn klasse.

Penalty
Fel en hard waren de duels wel, maar scheidsrechter T. Krijt floot een uitstekende wedstrijd en deelde op z’n tijd een gele kaart uit om de spelers tot rust te manen. In de 20e minuut kon de Hankse aanhang opveren. Julian Geelhoedt maakte er met een schot, dat ook keeper Gelens te machtig was, 1-0 van. VCW ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Be Ready bleef aanvallen om de score te verdubbelen. Dat laatste lukte niet ondanks de pogingen van Matheusen en Van der Westen. Op slag van rust kwam VCW langszij, nadat even eerder Tim van Dongen een grote kans nog over kopte. Nadat echter Willem Schelle een aanvaller van VCW van de sokken liep, ging de bal op de stip. Rob van Gageldonk benutte de strafschop voor de 1-1.

Billenknijpen
Na de rust was het VCW dat door wilde drukken en feller uit de kleedkamer kwam. Keeper Remco Stevens redde eerst nog, maar moest in de 53e minuut toch capituleren na een uitgespeelde aanval van de gasten uit Wagenberg. Rudi Peeters schoof de 1-2 tegen het net.

Be Ready liet het er niet bij zitten. Keeper Gelens had weer een knappe reflex in huis op een vrije inzet van Matheusen. Toch kwamen de Hankenaren langszij. Mike van der Westen zette het hoofd tegen een op maat gegeven vrije trap en via de paal verdween de bal in het doel van VCW.

Daarna was het met de 2-2 billenknijpen tot het einde voor beide kampen met kansen over en weer. Be Ready was er dichtbij, maar de vrije trap van Matheusen ketste op de paal. Er moest een verlenging aan te pas komen. In het eerste deel kopte Mike van der Westen een vrije kopkans over. Ook werd een bal van de doellijn gehaald bij een kopbal van Willem Schelle. 

Publiekswissel
In het tweede deel van de verlenging werd de spanning nog wat opgevoerd. Be Ready had aan een gelijkspel genoeg om te promoveren en VCW moest persé winnen om direct te promoveren naar de vierde klasse. Keeper Remco Stevens verrichtte een paar uitstekende reddingen om de Hankenaren overeind te houden. In de vijfde minuut van het tweede deel van de verlenging sloeg Be Ready toe met de winnende goal. Bjorn Stevens ging op avontuur en rondde het af met de 3-2.

VCW probeerde het nog wel, maar de krachten waren op. Bij Be Ready kreeg de afscheid nemende John Matheusen nog een publiekswissel. “We zijn er, wat een mirakel”, klonk het op de tribune na het laatste fluitsignaal van leidsman Krijt. Het feest kon beginnen.

Afscheid
John Matheusen stond er stralend bij. De 31-jarige routinier kon zich geen mooier afscheid wensen dan met een promotie. “Ja, dit is een mooi moment, zo’n afscheidswedstrijd. Dan kan niet mooier. Het was alles in één met een verlenging erbij. Wat moet je nog meer? Ik heb aan het begin van het seizoen al gezegd dat ik zou stoppen. We hebben een kindje gekregen en daar wil ik wat meer tijd aan besteden dan alleen voetballen en werken”, aldus Matheusen, die op jonge leeftijd al in het eerste bij Altena debuteerde en de laatste jaren afbouwde bij Be Ready. “Het is mooi geweest zo. Ik heb genoeg gevoetbald."

Mike van der Westen genoot ook volop. “We hebben er een seizoen lang voor geknokt. Om het zo af te sluiten, wat wil je nog meer. We gaan de vierde klasse in. Het is de kers op de taart”, aldus de 27-jarige topscorer, die nog een treffer aan zijn totaal van 22 goals toevoegde. En dat ondanks dat Van de Westen nog een tijdje geblesseerd is geweest dit seizoen. 

Waarnemend voorzitter Richard Hanegraaf was er beduusd van. “Eindelijk, na elf of twaalf jaar is het weer gelukt om naar de vierde klasse te gaan. Waar we al jaren lang een beetje op gehoopt hadden, is nu gebeurd. Daar zijn we als clupke heel erg blij mee. Ik ben tevreden dat we het nu hebben gerealiseerd en dat we niet de nacompetitie in moeten tegen Dussense Boys. Straks hebben we de derby’s tegen Raamsdonk en Right’Oh in de vierde klasse. Geweldig.”