Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Dorpsderby bij Rijntjes en Van Aggelen rood omcirkeld in agenda

06 dec 2018, 07.13Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

PAPENDRECHT - Papendrecht ontvangt zaterdag gemeentegenoot Drechtstreek voor de enige echte 'dorpsderby' van de regio. Voor Roy Rijntjes en Ties van Aggelen is het hun eerste 'klassieker' in het seniorenvoetbal.

"Ik heb 8 december 'Papendrecht-rood' omcirkeld in mijn agenda staan!", lacht Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. "En er met dikke letters onder geschreven: 3 punten! Ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen. Dat Drechtstreek de laatste weken flink is opgeleefd is fijn voor die club, maar wij zijn sterker."

Drechtstreek-speler Ties van Aggelen (19) neemt de teksten van zijn tegenstander voor kennisgeving aan. "Wij hebben de voorbije weken laten zien dat we als collectief prima kunnen presteren. Voor deze derby hoeft niemand opgeladen te worden. Het is een wedstrijd die alle kanten op kan én een duel om je enorm op te verheugen. Voor mij wordt het mijn eerste 'klassieker' bij de senioren. Bij de jeugd speelde ik al eerder tegen Papendrecht. Dat waren al bijzondere potjes, zaterdag zal opnieuw speciaal zijn. Ik weet dat de wedstrijd bij iedereen enorm leeft. Het is toch een soort officieus dorpskampioenschap, hè!?"

Warm bad
Roy Rijntjes (23) keerde deze zomer terug bij Papendrecht, de club waar hij ooit begon. "Ik was hier in mijn pupillentijd lid en kwam vervolgens terecht in de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Daarna heb ik bij Feyenoord en Excelsior onder de lat gestaan. Ik heb lang de droom gekoesterd om profdoelman te worden, maar door verschillende zware blessures moest ik die ambitie opgeven. Ik weet nog goed dat de dokter na wéér een operatie zei dat keepen er voor mij niet meer in zat. Ik wilde en kon dat niet geloven en ben vanaf dat moment keihard aan mijn herstel gaan werken.

"Hoe? Door krachttraining te doen en goed op mijn voeding te letten. Uiteindelijk leidde dat tot mijn rentree. De voorbije drie seizoenen stond ik onder de lat bij RVVH en nu ben ik terug bij Papendrecht, de club waar ik al die jaren nog regelmatig langs kwam. De keuze om uit Ridderkerk weg te gaan is de beste geweest in mijn hele keepersloopbaan. Bij RVVH was het kil en ging het vooral over geld. Bij Papendrecht hangt sfeer en voelt het als een warm bad. Bovendien hebben we een prima selectie en een trainer (Johan Sturrus, jt) niet alleen structuur, maar ook goed voetbal in het team gebracht heeft. Met de coach en spelersgroep moeten we al dit seizoen in de top-3 kunnen eindigen. Met wat scorend vermogen erbij zie ik ons in een later stadium naar de eerste klasse promoveren."

Chemie uitgewerkt
Dergelijke gedachten hebben ze bij Drechtstreek voorlopig niet. Na de trainerswissel van enkele weken gelden -Bart Toom nam het over van Miguel Munoz- is er sprake van een flinke opleving in sfeer en prestaties, maar beide nemen niet weg dat de club nog steeds 'naar onderen' moet kijken.

"Toch denk ik dat we richting middenmoot kunnen opschuiven", vindt Ties van Aggelen, die onder het bewind van Toom vooralsnog op een basisplaats kan rekenen en in het tweede seizoen van Miguel Munoz in de hoofdmacht debuteerde.

Op het gedwongen afscheid van Miguel Munoz kijkt hij met gemengde gevoelens terug. "Persoonlijk had ik niets op deze trainer tegen, maar ik merkte wél dat de chemie tussen hem en de groep was uitgewerkt. De ploeg had nieuwe inspiratie nodig. Bart Toom vult dat goed in."

Diezelfde Toom zette Ties van Aggelen twee weken geleden thuis tegen Woudrichem in de basis. Als 'beloning' kreeg de coach een wervelend optreden van de linkshalf te zien. Tegen Pelikaan mocht Van Aggelen opnieuw starten, ditmaal als spits. Ook dat ging hem goed af: hij speelde goed scoorde. "Het ging in beide wedstrijden lekker, maar ik vind óók dat ik nog veel beter kan dan wat ik tot nog toe heb laten zien. Maar nog belangrijker is dat we als elftal blijven presteren. Punten pakken, daar gaat hem om. Ik zou er graag weer wat bij hebben als we zaterdag Het Slobbengors verlaten."

Vergeet het maar, denkt de in bloedvorm verkerende Roy Rijntjes, terwijl hij een blik slaat op zijn agenda. Hoe dan ook: de punten blijven komende zaterdag in Papendrecht; daar kan geen ambitieuze voorspelling iets aan veranderen!

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >