Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Edwin Helderton verwacht bij Waalkanters geen wonderen

26 aug 2011, 09.32Nieuws

VARIK/HEESSELT -  Volgens trainer Edwin Helderton mogen van zijn nieuwe club Waalkanters komend seizoen geen wonderen worden verwacht: “De vijfde klasse is door de komst van drie gedegradeerde clubs sterker geworden en Waalkanters is zelf in de selectie  nogal wat spelers kwijt geraakt.”

Dennis van Bennekom en de voorlopig nog lang geschorste Wilfred Akkermans hebben binnen de club even een stap terug gedaan. Robin Stappershoef is terug naar Opijnen en Ariën Arisse is verhinderd om te trainen. Bovendien is het twijfelachtig of spits Wim ‘Knek’ Akkermans na zijn zware blessure en operatie nog het risico van voetballen in de hoofdploeg kan nemen. “Dezelfde plek als vorig seizoen in de middenmoot vind ik daarom al een goed resultaat voor ons.”, aldus Edwin Helderton. Zijn prognose voor de titelkanshebbers: “Een grote club als RKTVC zal snel weer omhoog naar de vierde klasse willen. Alem en Wadenoijen zullen ook bovenin meedoen.”
Zelf heeft Edwin Helderton in Ophemert vooral tijdens het legendarische trainersbewind van Hans Kraaij Jr. veel hoger gevoetbald. Hij was daar later een jaar trainer van het eerste elftal en ook van sommige jeugd: “Trainen op dat niveau was voor mij wel even wennen en soms lastig. Voorzitter Arjaan Gijsberts had mij eerder al over mijn interesse voor Waalkanters gepolst. Ik heb wel gedubd of ik vanuit Ophemert naar Waalkanters moest gaan. Maar mijn vrouw en hele schoonfamilie komt ook uit Varik. Dus waarom niet?” De KNVB heeft direct al voor een spectaculair competitiebegin gezorgd. De derby Waalkanters-Ophemert is al op de allereerste competitiedag. Vorig seizoen was dat ook zo maar toen werd er in Ophemert gespeeld. Toen won Waalkanters met 5-0 maar nu zal het zo simpel niet gaan. Als het maar sportief is. Daar is het Waalkanters-bestuur volgens Edwin Helderton ook heel duidelijk in: “Het aantal kaarten moet dit seizoen beslist omlaag.”