-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Erop of eronder bij Lingewaalderby Asperen-Vuren

16 mei 2018, 07.27Voorbeschouwing
(foto: Jeroen de Bruin - DBN Fotografie)

ASPEREN/VUREN - Zaterdag staat de kraker tussen Asperen en Vuren op het programma. Inzet van de Lingewaalderby: handhaving in de 3e klasse C.

In de ongekend spannende 3e klasse C staan Asperen en Vuren zaterdag tegenover elkaar. Hoewel het op de voorlaatste speeldag nog niet de allerlaatste kans is voor beide ploegen, is zowel Asperen als Vuren er veel aan gelegen de derby te winnen. Vuren staat er het beste voor. Als die ploeg zaterdag wint, kan het al definitief veilig zijn. Als dat, gezien de overige resultaten nog niet zo is, moet het op de slotdag wel heel raar lopen wil de ploeg alsnog in de nacompetitie terecht komen.

Voor Asperen, dat twee punten minder heeft dan Vuren, ligt het wat lastiger. Bij winst gaat het in ieder geval over Vuren heen, maar een week later wacht De Zwerver, dat dan wellicht nog om het kampioenschap speelt. In Asperen zijn er weinig illusies dat daar punten gepakt worden, dus moet het tegen Vuren gebeuren en moeten de resultaten elders meezitten.

Afgelopen weekend was het Vuren dat bezoek bracht aan De Zwerver en met lege handen huiswaarts keerde. "Wij wilden daar natuurlijk graag winnen, maar wisten dat het moeilijk zou worden", zegt middenvelder Ian van Wijk. "Ik denk wel dat de wedstrijd komende weekend tegen Asperen de beslissende is voor ons."

Ervaring
Vuren pakte na de winterstop een behoorlijk aantal punten, maar door de grote groep concurrenten en de twee verliespunten als straf voor de gestaakte wedstrijd bij Alblasserdam kon de ploeg geen afstand nemen van de onderste plaatsen. "Die twee punten in mindering zijn wel heel zuur. Ander hadden we nu op 32 gestaan en dat maakt op dit moment een heel groot verschil", zegt Van Wijk.

"Na de winterstop hebben we bij ons gezien dat we met een hoop strijdlust en inzet van concurrenten kunnen winnen. Dat zal tegen Asperen ook zo zijn, al zal het best een moeilijke wedstrijd worden. Asperen heeft wat meer ervaring dan wij en thuis hebben we ook van ze verloren. Maar ze staan natuurlijk ook niet voor niets onderin. Ze zullen niet veel beter zijn dan wij. Wij zijn er in ieder geval klaar voor."

Hoewel de thuiswedstrijd een week later tegen Ameide voor Vuren nog een tweede kans is, wil Van Wijk het niet zover laten komen. "Wij willen zaterdag wel echt winnen. We weten dat die kans tegen Ameide nog wacht, maar gaan het natuurlijk niet bewust op de laatste speeldag laten aankomen. Ameide zal het ons ook niet cadeau doen."

Van Wijk denkt dat Vuren beter is dan in de wedstrijd eerder dit seizoen, toen Asperen met 2-3 te sterk was. "We hebben echt wel stapjes gezet sinds die wedstrijd en dat moet nu het verschil kunnen maken. Tegen ZBC'97 hebben we pas bijvoorbeeld laten zien wat we kunnen. Dit soort ploegen kunnen wij gewoon verslaan."

Slimmigheidjes
De 22-jarige Van Wijk speelde in Vuren voornamelijk 'op 10'. Na een paar wedstrijden centraal achterin lijkt hij nu als verdedigende middenvelder zijn plekje gevonden te hebben. "Ik heb geen fluwelen techniek en moet het van mijn inzet hebben. Dan kun je op deze plek best uit de voeten. Het is wel een lastige positie en ik moet nog veel leren. Je moet echt je momenten kiezen, zowel aanvallend als verdedigend. En ook slimmigheidjes moet ik met nog eigen maken."

Veilig
Net als bij Vuren is er ook bij Asperen vertrouwen in een goede afloop. Aanvallende middenvelder Michiel den Hartog kent uiteraard de belangen. "Het is erop of eronder voor ons, maar voor hun ook. De verschillen zijn klein. Zo'n spannende competitie is leuk voor de buitenstaanders, maar je staat er natuurlijk liever zelf niet tussen."

Vorig seizoen maakte Asperen een vergelijkbaar seizoen mee, maar toen wist het door een sterke eindsprint zelfs nog vijfde te worden en bijna de nacompetitie om promotie. Dat zit er dit jaar niet in en de ploeg zal blij zijn als het na de laatste speeldag veilig is. "Met een paar punten meer was je nu al veilig geweest, maar ja, die punten hebben we niet en dus staan we nog onder de streep", weet Den Hartog.

Een verklaring voor de wisselvallige prestaties van dit seizoen heeft Den Hartog niet. "We hebben best een goede serie gehad met drie overwinning op rij en hebben bij Streefkerk met prima voetbal gewonnen. Maar pas tegen ZBC'97 en afgelopen weekend tegen Alblasserdam moeten we ook gewoon meer punten pakken. Dat zat er ook best in, maar toch lukt het niet. Tegen de kleintjes laten we dit seizoen te veel punten liggen."

En dus kan Vuren wel eens een lastige horde worden. "Maar uit hebben we daar wel gewonnen en dus moet dat thuis ook kunnen. Ik denk dat wij minstens zo goed zijn als Vuren en dus moeten we ze kunnen pakken. Maar goed, dat dacht ik tegen ZBC en Schelluinen ook en daar winnen we ook niet van."

Een spannende wedstrijd op het scherp van de snede is dus gegarandeerd in Asperen. "Het is bijna een soort nacompetitiewedstrijd", zegt Den Hartog. "We zullen er allebei vol opklappen. Degene die wint zet een heel belangrijke stap in de goede richting."

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >