Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Erwin Verheij bezorgd over toekomst WSV Well: 'Moet geen recreantenvoetbal worden'

20 mrt 2019, 07.53Nieuws
(foto: Lya Cattel)

WELL/NOORDELOOS - Erwin Verheij was zaterdag terug op voor hem vertrouwde bodem. Met SV Noordeloos hield hij een punt over aan de wedstrijd tegen zijn jeugdliefde.

Voor de doorsnee voetbalvolger is Well-Noordeloos niets meer dan de confrontatie tussen de nummers 12 en 10 in de vierde klasse D. Ook de uitslag (1-1, na een allesbehalve verheffend schouwspel), geeft weinig prijs. Toch heeft het duel van afgelopen zaterdag wel degelijk een bijzonder tintje.

Het was namelijk tevens de tijdelijke terugkeer van Erwin Verheij. De 42-jarige uit trainer stond met zijn huidige werkgever oog in oog met de club waar hij in 2010 zijn hoofdtrainersloopbaan startte. Via ONI, Woudrichem JO19 en Almkerk 2 belandde de voormalig speler van Well en NOAD’32 in de zomer van 2018 bij Noordeloos. Daar sprokkelt hij de punten bijeen, al is de stabiliteit ver te zoeken. Dat zijn ploeg knap met 0-0 gelijkspeelde op bezoek bij titelkandidaat Groot-Ammers, maar recentelijk met 3-0 verloor van hekkensluiter RKVSC, zijn daarvoor een teken aan de wand.

Pieken en dalen
Verheij kon na afloop leven met een puntendeling in Well: "Over de hele wedstrijd gezien is dit gewoon een terechte uitslag, daar moet je reëel in zijn. Je wil altijd winnen, maar soms zit er niet meer in. En in het verleden verloor Noordeloos dit soort wedstrijden altijd. Het moet alleen wel een stuk stabieler. Mentaal is het nog zwak, het gaat met pieken en dalen. We hebben nu in ieder geval al drie punten meer dan vorig seizoen. En in de laatste drie wedstrijden hebben we zeven punten gepakt. Voor Noordeloos is dat gewoon positief. Maar het is vandaag niet alleen maar voetbal. Ik ga zo lekker de kantine in. Een biertje drinken met jongens die ik nog ken. Ik heb hier tot m´n 25e gespeeld, ben drie jaar hoofdtrainer geweest. Ik ken iedereen nog. En da's alleen maar leuk."

Weinig aanwas
Zo positief Verheij praat over zijn 'jeugdliefde' Well, zo bezorgd is hij tegelijkertijd over de toekomst. Waar hij in zijn tijd nog de beschikking had over een spelersgroep waarvan je zonder twijfel al van tevoren minimaal acht á negen spelers blind kon opschrijven in de basiself, is het voor interim-trainer Manuel Langendoen nu schrapen geblazen. Dat heeft onder meer te maken met een aantal slepende blessures, maar Verheij weet dat de oorzaak voor de problematiek dieper ligt: "Ik spreek nog veel mensen binnen de club, ik ken de situatie. Een paar jaar geleden heeft Well nog nacompetitie om promotie naar de derde klasse gespeeld, maar nu zitten ze in een mindere fase. Er is weinig jeugd, ze moeten blijven putten uit ervaren jongens. Maar die jongens worden ook steeds ouder en als er vanuit de jeugd weinig of geen aanwas komt, ben ik benieuwd hoe lang ze dat hier vol kunnen houden. Hoe het er nu aan toe gaat, doet me best wel zeer. Het moet geen recreantenvoetbal gaan worden.”

Wennen
Het belooft dus een hels karwei te gaan worden voor André van Vugt, die volgend seizoen de honneurs in Well zal waarnemen. Desalniettemin denkt Verheij dat de man die hem opvolgde bij ONI een goede keuze heeft gemaakt, ondanks het feit dat het verschil in kwaliteit enorm groot zal zijn: "André is naar mijn gevoel een goede trainer. Hij doet het met ONI nu ook prima, maar vergeet niet dat hij ook een ontzettend goede selectie heeft. Er staan spelers in die Derde Divisie hebben gespeeld. Die jongens hoef je weinig meer bij te brengen. André krijgt hier een heel andere groep, dat zal voor hem zeker wennen worden. Maar als beginnend trainer is het vooral belangrijk om aan de gang te blijven. Dat heb ik zelf ook ervaren. Het is altijd lastig om bij een eerste elftal te komen. En naar mijn idee past hij prima bij Well."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >