Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Everton Pires Tavares (Kozakken Boys) vindt in Sparta gewenste profclub

22 jun 2018, 15.40Nieuws

WERKENDAM/ROTTERDAM - Everton Pires Tavares heeft in Sparta Rotterdam de door hem zo gewenste betaaldvoetbalclub gevonden. De ex-Kozak is samen met voormalig Real Madrid-speler Royston Drenthe één van de nieuwe gezichten op Het Kasteel. 

De 27-jarige Pires Tavares stak zijn ambities om de stap naar een profclub te maken niet onder stoelen of banken. Het was de reden dat hij afzag van een vierde seizoen in Werkendam.

In de voorgaande drie seizoenen was de aanvallende middenvelder een belangrijke schakel in het elftal van trainer Danny Buijs. Zijn inzet leverde hem in zijn eerste twee seizoenen zelfs de prijs van beste speler van het seizoen op.

Jacht
Zaterdagochtend start Pires Tavares, die eerder al in de jeugd van de Spartanen speelde, aan de eerste training op 'Spangen'. Onder leiding van trainer Henk Fraser gaan de Rotterdammers beginnen aan de jacht op promotie naar de Eredivisie. 

Pires Tavares kwam in 2015 over van RVVH en dwong meteen een basisplaats af in Werkendam. Na 92 competitiewedstrijden en zeven KNVB Bekerduels, waarin hij in totaal 24 maal scoorde, gaat de Rotterdammer voor zijn kans in de Eerste Divisie.

Eerder al maakte ook Abdulsamed Abdullahi de overstap naar (Jong) Sparta. Na Ahmad Mendes Moreira (FC Groningen), Juriën Gaari (RKC Waalwijk) en Abdullahi is Pires Tavares de vierde Kozak die deze zomer de overstap maakt naar een profclub.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >