Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Fitim Meha: ‘Arkel en ik een ongelukkig huwelijk’

11 mrt 2016, 10.44Nieuws
Fitim Meha. (foto: website ASV Arkel)

ARKEL • ASV Arkel moet het in de strijd tegen degradatie stellen zonder Fitim Meha. De 24-jarige aanvaller besloot eerder dit seizoen uit de A-selectie te stappen en heeft zijn laatste wedstrijd voor de club reeds gespeeld. "Arkel en ik bleken een ongelukkig huwelijk."

Nadat Meha in januari 2014 zijn kuitbeen brak in het Champions Cup-zaalvoetbaltoernooi had hij maar één doelstelling: zo snel mogelijk fit worden. “Ik had een klein jaar niet gevoetbald en was verre van fit. Jerome Ceton bood me bij Arkel een mooie gelegenheid om weer fit te worden. Ik kende hem al van mijn periode bij Schelluinen en over hem verder geen kwaad woord. Voor mezelf leek het me ook beter als ik niet meteen te hoog van de toren blies. Beginnen op derdeklasseniveau vond ik het ergste niet”, legt Meha uit.

Angst en paniek
Na een goede voorbereiding, waarin onder meer werd gewonnen van Alblasserdam en SVW, heeft het volgens Meha geen seconde meer gelopen bij Arkel. “Op papier stond er een geweldige ploeg. Maar toen het seizoen begon deden we niet meer waar we goed in bleken: voetballen. Het leek wel alsof er angst en paniek in de ploeg sloop. Veel ballen vielen ook verkeerd, maar ik heb geen moment het idee gehad dat we met druk konden omgaan”, meent de oud-speler van onder meer SteDoCo, Schelluinen en Sliedrecht.

Mentaliteit
Voor zichzelf had hij dan ook al redelijk vroeg helder dat een lang verblijf op Schoonzicht er niet in zat. “De mentaliteit van ‘het komt wel goed’ is wat mij betreft te overheersend bij Arkel. Daarbij moet ik eerlijk zeggen dat ik ook mijn eigen niveau niet heb gehaald. En wellicht ben ik voor mijn komst te positief geweest. Je hebt wat aan me als ik in de zestienmeter van de tegenstander kom. Het zag ernaar uit dat dat mogelijk was met de ploeg, maar het viel tegen. En als we weinig in de buurt van de goal van de tegenstander komen, heb je ook niets aan mij”, is hij eerlijk.

“Ik ben niet het type speler dat dan als een harde werker voor het team gaat fungeren. Ik kan daarom in mentaal opzicht nog groeien, maar qua volwassenheid heb ik stappen gezet.”

Eer aan mezelf
Meha doelt op de manier waarop beide partijen uit elkaar zijn gegaan. “Eerlijk gezegd wilde ik voor de winterstop al stoppen bij Arkel. Het liep niet en gesprekken die we met het team voerden, hadden te weinig hun uitwerking op het veld. Ceton haalde me nog over om langer voor het eerste elftal uit te komen. Ik wilde het team helpen, maar het pakte niet uit zoals ik had verwacht. Toen besloot ik de eer aan mezelf te houden. Arkel en ik bleken een ongelukkig huwelijk.” 

Leendert Kamsteeg

Lees meer over : Fitim Meha, ASV Arkel