Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Forse toename aantal rookvrije sportclubs, ook voetbal scoort goed

03 sep 2018, 12.38Nieuws

Het aantal rookvrije sportverenigingen is de afgelopen jaren flink gegroeid: vanaf 1 september zijn in Nederland meer dan 550 sportclubs rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ruim 150 waren. Ook bij de voetbalclubs is de stijging fors, van 57 in 2017 naar 208 in 2018.

Dat zoveel clubs ervoor kiezen rookvrij te worden past bij de grote maatschappelijke steun voor rookvrije sport. Maar liefst acht op de tien Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn.

Verantwoordelijkheid
Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, is blij met de resultaten. “Roken wordt steeds minder als normaal gezien, en dan vooral in de buurt van kinderen. We zien dat gemeenten steeds meer hun verantwoordelijkheid nemen en in gesprek gaan over het rookvrij maken van hun lokale voorzieningen, zoals de sportterreinen. Iedereen wil dat zijn of haar kinderen gezond opgroeien, en roken hoort daar niet bij. Door sport in Nederland rookvrij te maken wordt de sportclub, een belangrijke plek in het leven van opgroeiende kinderen, een écht gezonde omgeving.”

De beweging ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. KNVB is sinds 2017 één van de partners en stimuleert actief de groei van het aantal rookvrije voetbalverenigingen met praktische tools voor bestuurders. 

(bron: KNVB Media)

Lees meer over : Voetbalclub, rookvrij, KNVB