Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Frenk Schaap: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we iets gaan pakken'

11 apr 2018, 08.18Nieuws
(foto: Marco Oomen)

Door afwezigheid van Nivo Sparta-topscorer Willem Looijen nam Frenk Schaap zaterdag in het duel met Almkerk (2-2 gelijkspel) noodgedwongen de rol als spits  van dienst op zich. Hij scoorde, werkte hard, maar kon de winnende goal niet forceren.

Het was een niet al te dankbare taak voor de oud-speler van onder andere IJsselmeervogels en JVC Cuijk. Zo makkelijk vervang je een spits die in competitieverband al 21 keer doel trof immers niet. Vooral niet tegen een ploeg die dit seizoen veruit de minste tegentreffers te verwerken kreeg in de tweede klasse F.

Afhankelijk
Almkerk maakte Nivo Sparta zaterdag zorgvuldig vleugellam en smoorde nagenoeg iedere mogelijkheid in de kiem. Ook de geroutineerde Schaap kon daar met al zijn werklust en drive geen verandering in brengen. 

"Je bent als spits toch afhankelijk van wat je krijgt, hè. Ik ben geen Willem die van niks iets kan maken. En dat weet iedereen ook. Als ik er sta hebben ze een kaatsende, voetballende spits en ik ben te weinig in stelling gebracht. Ik had ook zelf te weinig goeie loopacties, maar het weer hielp niet mee. Je poten branden weg op dat veld. Daar heeft iedereen last van, maar dat is wel net die extra vijf procent dat je 'm effe aan kan slingeren in het laatste kwartier."

Superdegelijk
Overigens vond Schaap het gelijkspel wel eer doen aan de wedstrijd die zich op het zowat gloeiende kunstgras van het druk bezochte sportpark De Watertoren had voltrokken: "Als je reëel bent, denk ik wel dat 2-2 terecht is. Almkerk is gewoon super-, super-, superdegelijk. Aanvallend is het ook wel heel matig wat ze allemaal neerleggen, daarom verbaast het me dat ze eerste staan, maar als Almkerk kampioen wordt, dan is dat terecht. Alleen kan ik me niet voorstellen dat we niet íets gaan halen. Iedereen wil echt graag, dat heb ik zelden zo gezien. Het leeft gewoon en de supporters zien dat we er hard voor knokken. Ik ben ervan overtuigd dat we iets gaan pakken. En als we dat doen, dan is het echt, echt, echt voor Nivo Sparta."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Frenk Schaap, Nivo Sparta