Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Frenkie de Jong naar A-selectie Willem II

17 mrt 2015, 08.35Nieuws

TILBURG/ARKEL - Frenkie de Jong is definitief overgeheveld naar de A-selectie van eredivisionist Willem II, meldt de supportersclub van de Tilburgse club.

De 17-jarige middenvelder, die al geruime tijd meetraint bij de hoofdmacht, doorliep bij de Tricolores de gehele jeugdopleiding. Hij kwam destijds over van ASV Arkel.

Hij speelde dit seizoen voor de A1 van de Jeugdopleiding, waar hij al tien seizoenen deel van uitmaakt en destijds in de toenmalige E2 begon als tweedejaars F-pupil. In 2013 tekende hij zijn eerste profcontract bij Willem II, dat hem tot de zomer van 2016 verbind aan de Tricolores.

Trainingskamp
In de winterstop ging Frenkie de Jong met de A-selectie op trainingskamp naar Turkije. Hij maakte daar in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam zijn 'debuut' voor de Tricolores. Ook maakte hij speelminuten in de oefenpot tegen Charleroi. En tekende daarin voor de assist, waaruit Robert Braber de gelijkmaker scoorde.

Naast zijn prestaties bij Willem II wordt hij ook regelmatig uitgenodigd voor de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Hij heeft in het verleden interlands gespeeld voor Oranje -15 en is sinds kort ook international voor Oranje -18.

Lees meer over : Willem II, Frenkie de Jong, ASV Arkel