Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Frenkie de Jong voor vier jaar naar Ajax

25 aug 2015, 08.00Nieuws
Frenkie de Jong blijft nog een jaar op huurbasis bij Willem II.

ARKEL - Frenkie de Jong zal een vierjarig contract ondertekenen bij Ajax, heeft hij zojuist aan Regio-Voetbal bevestigd.

De talentvolle middenvelder uit Arkel blijft dit seizoen echter nog bij zijn huidige club Willem II. Ajax verhuurt hem aan de Tilburgse eredivisionist. De Jong had nog een doorlopend contract bij Willem II en dus verandert er niet veel voor hem.

Conditionele achterstand
“Volgend jaar verhuis ik definitief naar Amsterdam. Dit seizoen speel ik nog voor Willem II. Concrete afspraken tussen mijn nieuwe en oude club zijn er niet gemaakt. Ik zal zelf een basisplaats moeten afdwingen in Tilburg. Ik ben nog maar net hersteld van een blessure aan mijn bovenbeen. Deze week ben ik weer aangesloten bij de selectie. Ik heb nog wel conditionele achterstand en dus komt de thuiswedstrijd komende vrijdag tegen NEC te vroeg”, aldus de in mei 18 jaar geworden jeugdinternational.

Keuze uit drie clubs
Het waren spannende maanden voor de nummer 10. “Dat kun je wel zeggen, maar ik probeerde mij er weinig van aan te trekken. Mijn zaakwaarnemer deed de onderhandelingen. Begin mei eerst stond PSV op de stoep en een paar weken later toonde Ajax belangstelling. Uiteindelijk had ik de keuze uit drie clubs, want ik kon ook gewoon bijtekenen bij Willem II.”

Frenkie Jong koos voor de Amsterdammers. “Bij Ajax stromen jeugdspelers sneller door naar het eerste elftal en bovendien hield ik aan diverse gesprekken met De Boer, Overmars, Bergkamp en Trustfull het gevoel over van dat ik bij Ajax een echte kans krijg. Het is natuurlijk een hele eer als je door Ajax wordt gevraagd.”