Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Gaat Sleeuwijk als koploper de winterstop in?

13 dec 2018, 07.29Voorbeschouwing
Bart Stoutjesdijk Fotografie

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komende zaterdag en zondag wacht de clubs in het Land van Heusden en Altena de laatste speelronde voor de winterstop. Voor Woudrichem wordt het een uitgelezen mogelijkheid om weer echt aan te haken bij de kopgroep in de tweede klasse. De Bolwerkers krijgen het kwakkelende Brederodes tegenover zich en die partij moet gewoon gewonnen worden.

In de tweede divisie heeft Kozakken Boys de opgaande lijn te pakken. Bij winst kunnen de Werkendammers opschuiven naar het linkerrijtje. Voldoende motivatie lijkt ons om Jong Almere zaterdag te kraken.

In de hoofdklasse liet Achilles Veen tegen Zwaluwen een steek vallen in de tweede periode. De Veeners, die zo graag een prijs willen pakken, zullen tegen het hoger geplaatste Smitshoek dus beter voor de dag moeten komen. 

1C
In de eerste klasse heeft GRC 14 wat goed te maken voor de nederlaag tegen Sportlust’46. Dus zullen de mouwen ophoog moeten tegen en bij VVGZ. Almkerk heeft ook wat goed te maken voor de nederlaag bij Montfoort. Heerjansdam is geen misselijke tegenstander, al hangt een verrassing zaterdag wel in de lucht aan de Sportlaan in Almkerk.

2F
In de tweede klasse moet Altena aan de bak bij Roda Boys om de zorgen wat lichter te maken. Dat zal niet meevallen in Aalst tegen de koploper. NOAD’32 zit helemaal in de misère op de voorlaatste plaats. Tegen Tricht moet de horde worden genomen om het Kerstreces nog wat luchtiger in te gaan. Wilhelmina’26 zal dat zeker doen als het hekkensluiter Zwaluwe weet te kraken.

3D
In de derde klasse kan Sleeuwijk aan de bak. Het wordt spannender en spannender aan de kop van de ranglijst met Sleeuwijk, SC Everstein en SV Capelle. Ook tegenstander NEO’25 heeft zich nu gemeld. Dus wordt het een heet potje zaterdag op De Roef voor Sleeuwijk om de bedreiging van NEO’25 van zich af te slaan en zelf op kop te blijven. GDC kan de Sleeuwijkers wat helpen door SC Everstein een loer te draaien. Ook Sparta'30 komt in die gelegenheid als het SV Capelle weet te verslaan. Bij winst haken de Andelenaren zelf weer aan bij de kopgroep. Als dat niet genoeg motivatie geeft, dan weten we het ook niet meer.

Zondag
Op zondag moet koploper Be Ready het laatste klusje voor de winterstop kunnen klaren. Dat moeten de Hankenaren tegen het zwakke Boeimeer waarschijnlijk wel doen zonder de geblesseerde topschutter Robin v/d Noort. Een goed moment voor de aanvallers Thomas Vergunst, Stephan Huijsmans en Bas v/d Noort om zich te laten zien. In de vierde klasse D moet HHC’09 aan de bak bij en tegen het stugge Nevelo.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >