Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Geen periodekampioenschappen meer in Tweede Divisie

03 jul 2016, 11.45Nieuws

ZEIST - De KNVB heeft voor komend seizoen andere promotie/degradatieregels opgezet voor de Tweede en Derde Divisie. Voor de Tweede Divisie geldt dat enkel de kampioen de stap naar het betaalde voetbal kan maken.

Dat betekent tegelijkertijd dat er op dit niveau niet wordt gespeeld om periodekampioenschappen. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks naar de Derde Divisie.

Voor de nummers vijftien en zestien geldt dat zij met zes periodekampioenen uit de twee Derde Divisies zullen uitmaken wie recht heeft op twee tickets voor de Tweede Divisie.

In de Derde Divisie gelden dezelfde degradatieregels zoals deze een niveau hoger worden gehanteerd: de onderste twee ploegen degraderen direct naar de Hoofdklasse. De nummers vijftien en zestien spelen nacompetitievoetbal. In de Jupiler League zal alleen de nummer twintig rechtstreeks degraderen.

Jupiler League:
- Alleen nummer 20 degradeert rechtstreeks

Tweede Divisie:
- Alleen kampioen promoveert naar Jupiler League
- Geen periodetitels meer
- Nummers 15 en 16 spelen nacompetitievoetbal
- Nummers 17 en 18 degraderen naar Derde Divisie

Derde Divisies:
- Twee kampioenen promoveren naar Tweede Divisie
- Zes periodekampioenen spelen promotievoetbal
- Nummers 15 en 16 spelen nacompetitievoetbal
- Nummers 17 en 18 degraderen naar Hoofdklasse