Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Gemeente Molenwaard gaat kunstgras niet vervangen

17 mrt 2017, 09.45Nieuws

MOLENWAARD • De gemeente Molenwaard is niet van plan om het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden in de gemeente Molenwaard te vervangen.

Dat meldt het gemeentebestuur aan de raadsleden. Op verzoek van de fractie van de PvdA deed het gemeentebestuur onderzoek naar de mogelijkheden om het rubbergranulaat te vervangen. Rubbergranulaat op kunstgrasvelden raakte eind vorig jaar in opspraak. Het zou gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Extra onderzoek van de RIVM liet echter zien dat er geen risico's zijn.

Toch bleef er bezorgdheid. Op verzoek van de PvdA deed het gemeentebestuur onderzoek naar de mogelijkheden en de kosten om het rubbergranulaat te vervangen in Molenwaard.

Kosten
In Molenwaard zijn zeven velden en een trainingsveldje (bij De Alblas, De Zwerver, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk, Groot-Ammers en VVAC) ingericht met rubbergranulaat. De kosten om deze velden te vervangen met het veiliger geachte kurk bedragen in totaal 684.000 euro. Wanneer wordt gekozen voor EPDM of TPE zijn de kosten nog hoger: ruim 1,6 miljoen euro. Dat vindt het gemeentebestuur teveel geld voor iets wat veilig verklaard is. Daarnaast blijft ongeveer 10 procent van het rubbergranulaat achter bij verwijdering van het spul, omdat het zich in de onderlaag vastgezet heeft.