Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Giessenlandse voetbalclubs willen de gang er in houden

30 nov 2013, 07.05Nieuws

GIESSENLANDEN - Er moet meer haast worden gemaakt met de verzelfstandiging van de vijf voetbalclubs in de gemeente Giessenlanden. Die boodschap bracht Gijs Moerings donderdagavond namens ASV Arkel, Peursum, vv Schelluinen, SteDoCo en SV Noordeloos over aan de lokale politiek.

De intentie is dat de voetbalvereniging ‘selfsupporting’ worden. De clubs krijgen in dit scenario een voorschot op de subsidie voor de komende jaren, maar hoeven nadien niet meer bij de gemeente aan te kloppen. Voor de gemeente Giessenlanden zou dit een besparing van 120.000 euro per jaar betekenen.

De gemeente zet in op 2015. “Dat begrijpen wij niet; wij zijn er verbaasd over”, zei Moerings, die de gang er veel liever in wil houden. “Pak het voortvarend op en schuif het niet op de lange baan.”

Op 12 december hebben de voetbalclubs weer een afspraak met wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink. “Maar dit betekent niet dat ik het nog even snel voor de verkiezingen door de raad heen wil jassen”, aldus de wethouder. “Ik kies voor zorgvuldigheid. In de eerste helft van 2014 komt er een voorstel naar de raad.”