Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Glenn Calor: 'Herovina heeft niets te verliezen'

19 sep 2018, 07.38Voorbeschouwing
(foto: Rick den Besten)

HERWIJNEN - Herovina degradeerde afgelopen jaar in de nacompetitie naar de 4e klasse. Dat betekent automatisch dat de ploeg op het laagste niveau tot de kanshebbers gerekend wordt.

Nieuwe trainer Glenn Calor loopt daar niet voor weg. Echt nieuw is Calor natuurlijk niet op Sportpark De Kol. Hij begon zijn trainersloopbaan veertien jaar geleden bij Herovina. "Dus natuurlijk ken ik de club wel", zegt Calor. "Maar je moet het ook niet overdrijven. Ik ben in die jaren een andere trainer geworden en van de huidige spelersgroep ken ik nog maar een stuk of drie, vier jongens. Dus het is wel degelijk een nieuw hoofdstuk." 

Veel beweging
Calor weet dat Herovina tot de kanshebbers in de 4e klasse gerekend wordt en weet ook wat dat betekent. "Er zullen genoeg ploegen zijn die tegen ons gaan inzakken. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden."

Calor heeft uiteraard in zijn hoofd hoe zijn ploeg moet gaan spelen. "We kunnen niet degraderen en hebben dus niks te verliezen. We moeten gewoon lekker vooruit gaan voetballen. Achteruit hangen is helemaal niet leuk", zegt Calor. "Dat betekent dat er veel beweging moet zijn, we moeten hoog druk zetten en de backs krijgen de ruimte om op te komen. Voorin hebben we spelers die het verschil kunnen maken. We moeten er altijd vol voor gaan. Als we dat op kunnen brengen, zoals afgelopen weekend na rust tegen Teisterbanders, dan zullen we voldoende punten pakken om bovenin mee te doen." 

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >
Lees meer over : Herovina, Glenn Calor