Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Glenn de Jong wil met Alblasserdam eindelijk eens een derby winnen

21 mrt 2019, 07.10Voorbeschouwing
(foto: Richard van Hoek)

ALBLASSERDAM - Er is vv Alblasserdam veel aan gelegen om eindelijk eens een derby te winnen. "Komende zaterdag krijgen we een nieuwe kans tegen De Alblas", verheugt aanvaller Glenn de Jong zich namens de Damdorpers. "We hebben nog wat goed te maken bovendien de 1-5 thuisnederlaag eerder dit seizoen."

Glenn de Jong behoort met zijn 17 lentes tot het 'jonge gedeelte' van de elitetroepen van trainer Dennis Schoonewil. Vorig seizoen mocht hij zijn debuut maken in het eerste elftal.

"Ik had toen nog de leeftijd, maar speelde al in A1", blikt hij terug. "Ik begon met een aantal invalbeurten en kreeg in de laatste fase van het seizoen steeds basisplaatsen toebedeeld. Dat het allemaal zo snel ging, heeft me best verrast. Ik sta er nu vast in, terwijl ik nog niet zo lang geleden 'pupil van de week ' was, ha ha! De bal die ik daar destijds aan over hield, bewaar ik nog steeds in mijn kamer."

Wisselvallig
Alblasserdam heeft het niet altijd even gemakkelijk in de derde klasse C. Wisselvalligheid is het sleutelwoord dit seizoen. "We kunnen met 1-5 verliezen van De Alblas en winnen bij koploper Arkel", geeft Glenn de Jong de twee uitersten aan. "Dát is Alblasserdam. Feit is dat we tegen teams die het spel willen maken op zijn best zijn. Dan kunnen we vanuit de omschakeling bliksemsnel uitbreken en toeslaan. Er zijn echter ook genoeg duels waarin we die ruimte niet krijgen. IFC-uit was zo'n wedstrijd. De tegenstander liet ons de bal en wij wisten ons daar geen raad mee."

Veel over gepraat
Glenn de Jong, die in het dagelijks leven een opleiding tot onderwijsassistent volgt en momenteel stage loopt bij groep 8 van de Alblasserdamse basisschool 't Nokkenwiel, ziet zichzelf het liefst voetballen als middelste aanvaller in een driespitsensysteem. "Maar ik kan ook uit de voeten in 4-4-2, zegt hij. Het allerbelangrijkste is dat ik speel, ha ha! En zeker als het om potjes gaat tegen De Alblas, De Zwerver of Streefkerk. Wedstrijden met lekker veel publiek langs de lijn en een gezonde dosis druk en spanning; daar doe je het voor. Daarom kijk ik enorm uit naar komende zaterdag. Als we er in slagen ons eigen spel te spelen tegen De Alblas dan hebben we een kans op een goed resultaat. Dat zou ook lekker zijn met de clashes met De Zwerver en Streefkerk in aantocht. Over deze 'Souburgh-derby' wordt in ieder geval al veel gepraat. De wedstrijd leeft aan beide kanten."

Hoger
De kans dat Ablasserdam nog prijzen gaat pakken dit seizoen moet als niet al te groot worden ingeschat. Dat zou betekenen dat men ook komend voetbaljaar in de derde klasse zal uitkomen. "Ik zou liever hoger spelen", geeft Glenn de Jong eerlijk toe. "Daarom moeten we proberen om die stap te gaan maken. Een andere club? Ik zal er zelf nooit op afstappen. Ze moeten je graag willen en zo niet, dan blijf ik met plezier bij Alblasserdam."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : Glenn de Jong, vv Alblasserdam