Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

GRC 14 aast op pikstart tweede seizoenshelft

17 jan 2019, 06.45Voorbeschouwing

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Komend weekend barst de competitie weer los. De tweede seizoenshelft staat voor een aantal clubs in het teken van uit de gevarenzone komen. Dat geldt bijvoorbeeld voor GRC 14. De combinatie uit Giessen en Rijswijk is nog lang niet bij het doel om zich om zich bijtijds veilig te spelen in de eerste klasse. Dus zullen de mannen er vol op moeten klappen tegen Oranje Wit.

In de tweede divisie begon Kozakken Boys al met een nederlaag tegen Scheveningen. Uit de zorgen zijn de ‘Boys’ dan ook nog lang niet. Winst zaterdag bij GVVV kan het vertrouwen een stuk ophalen.

In de hoofdklasse zal Achilles Veen goed uit de winterstop moeten komen om nog wat van het seizoen te maken. Uit bij DFS moeten dan ook de punten worden gepakt.

Almkerk
Almkerk doet het aardig in de eerste klasse. Stabiel is het echter nog niet bij de Almkerkers. Winst zaterdag bij Nieuw Lekkerland telt dan ook als een verrassing.

Derby Woudrichem - NOAD'32
In de tweede klasse F staan de clubs ook voor een zware hervatting van de competitie. Wilhelmina’26 zal spierballen moeten tonen tegen het sterke Pelikaan. De geldt ook voor Altena tegen de goed presterende mede-promovendus EBOH. Een leuke streekderby is Woudrichem tegen NOAD’32. Benieuwd wie hier de grootste spierballen heeft.

3D
In de derde klasse heeft koploper Sleeuwijk maar een optie om de koppositie vast te houden. Dat is er vol tegenaan gaan bij en tegen GVV’63. Sparta’30 zou nog wel eens kunnen verrassen bij en tegen SC Everstein. GDC kan een opkikker bij en tegen Vuren goed gebruiken om het seizoen nog wat kleur te gaan geven en uit de gevarenzone te komen.

Zondag
Op zondag heeft Be Ready maar een optie om in de titelstrijd te blijven. Dat is de punten pakken bij en tegen Berkdijk. Dussense Boys doet aardig mee in de vierde klasse. Raamsdonk moet ook te pakken zijn. Bij winst kunnen de Dussenaren een grote sprong maken op de ranglijst.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >