Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Groen licht voor kunstgrasveld Lekvogels

20 dec 2017, 10.55Nieuws

LEXMOND • Voetbalvereniging Lekvogels en korfbalclub Het Bosch in Lexmond krijgen een nieuw kunstgrasveld. Een meerderheid van de Zederikse gemeenteraad gaf maandag groen licht.

Zonder slag of stoot ging dit niet. Alleen PvdA en VVD gingen zonder op- en aanmerkingen akkoord met de twee voorstellen van het college. De overige partijen hadden de nodige vragen aan wethouder Wim Mulckhuijse. Bij het CDA ging het vooral om de opmerking van Mulckhuijse dat het gevraagde budget van 450.000 euro 'genoeg zou moeten zijn'.

De christen-democraten dienden een amendement in dat dit bedrag echt het maximum moet zijn. De wethouder zag geen problemen. "Ik ben ervan overtuigd dat 450.000 euro genoeg is. En stel dat we er toch overheen gaan, dan neemt Lekvogels maatregelen om dat te regelen. Daarvoor heb ik harde toezeggingen."

Aanpak
De SGP stemde tegen beide voorstellen. Belangrijkste argument: er gaat teveel geld naar sport. Ook twee van de drie raadsleden van VHL Lokaal Zederik gingen niet mee. Bij de lokale partij was niet nut en noodzaak van de twee kunstgrasvelden het probleem, maar wel de aanpak en de totstandkoming van het voorstel: te snel en niet zorgvuldig genoeg. Voor raadslid Govert Versluis woog dit niet zwaar genoeg om nee te zeggen, zodat hij in tegenstelling tot zijn twee fractiegenoten wel instemde.

De ChristenUnie ten slotte had vragen over het aandeel van zelfwerkzaamheid van de clubs en de manier waarop dit in de kosten voor de aanleg verrekend zou gaan worden. Wethouder Wim Mulckhuijse benadrukte dat de verenigingen er alles aan zullen doen om mee te helpen, maar: "Het gaat dan echt om de rafelrandjes. Bij de aanleg van een kunstgrasveld zitten de grootste kosten in het kopen van de materialen en het aanbrengen van de onderlaag. De club kan hooguit meewerken met bijvoorbeeld het verwijderen van de omrastering."

Uiteindelijk gingen met beide voorstellen tien van de vijftien raadsleden akkoord.