Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Groot-Ammers wil Arkels feestje op Gelkenes voorkomen

10 mei 2018, 08.00Voorbeschouwing
Joost Schaap zal er met Groot-Ammers alles aan doen om tweede te worden. (foto: Rick den Besten)

GROOT-AMMERS/ARKEL - Bij Groot-Ammers kwam de klap hard aan. Bij VVAC kwam een einde aan de zegereeks van negen duels op rij. Arkel nam dit nieuws met gejuich in ontvangst. Met nog drie wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong op Unitas kan de schaal bijna niet meer aan sportpark Schoonzigt voorbij gaan.

"Na afloop van de wedstrijd tegen Brakel zeiden ze dat VVAC met 2-0 voor stond", herinnert Jari van Baalen zich. De doelman van Arkel dacht aan een grap. "Ik zei: ja leuk hoor. Maar ik geloofde het niet. Toen het echt zo bleek te zijn hebben we wel een klein feestje gevierd in de kleedkamer."

Joost Schaap, middenvelder van Groot-Ammers, baalde er flink van. "Het was echt pijnlijk. We gingen nog voor het kampioenschap, maar dan hadden we wel alle vier de wedstrijden moeten winnen. Het liep niet zoals het moest. We hebben ook terecht verloren. We maakten geen moment aanspraak op winst op De Put. Het kwam aan op energie en wilskracht en daarin hebben we het laten afweten."

Ander licht
Het zet de topper tussen Groot-Ammers in Arkel in een ander licht. Het had een duel om het kampioenschap kunnen worden, maar nu hebben de blauwwitten dat al bijna binnen en richten de geelhemden hun pijlen op de nacompetitie.

"We ruiken de titel en ik verwacht dat we zaterdag ook gaan winnen", geeft Van Baalen aan. "Het zou prachtig zijn om het kampioenschap op Gelkenes nagenoeg veilig te stellen en hen bovendien het eerste thuisverlies te bezorgen. Vervolgens is het dan het mooist om thuis kampioen te worden tegen Unitas."

Toch is 'even' winnen bij Groot-Ammers geen uitgemaakte zaak, weet de keeper. "Thuis stuurden zij ons in de eerste helft van het kastje naar de muur en mochten we blij zijn dat we bij rust slechts met 0-1 achterstonden. Na rust kantelde de wedstrijd en wonnen we met liefst 4-1."

Strijdbaar
Schaap toont zich ondanks de klap strijdbaar. "Arkel willen we pakken. Hopelijk kunnen we, mocht Unitas punten laten liggen, hun feestje aanstaande zaterdag verstoren."

Bovendien is winst nog altijd van groot belang voor Groot-Ammers. "Een plekje in de nacompetitie behalen kan eigenlijk niet meer fout", weet Schaap. "De derde periode is zo goed als binnen, die komt niet meer in gevaar. Maar we willen tweede worden, want dan hebben we een thuiswedstrijd. En thuis hebben we tot nu toe alles gewonnen. Dit zal echter een spannende strijd worden, want ook Unitas en VVAC azen op deze plek. Dus we moeten alles op alles zetten om de laatste drie potjes te winnen."

Ook Schaap herinnert zich de heenwedstrijd goed. "Ik scoorde onze enige goal. We speelden goed in de eerste 45 minuten, maar kregen in de slotfase het deksel op de neus. We werden compleet overlopen en verloren toch wel wat geflatteerd."

Minst gepasseerd
Van Baalen maakt een bijzonder eerste jaar mee bij Arkel. De 21-jarige inwoner van Dalem kwam over van GJS, waar hij voorheen zijn hele leven speelde. Dit seizoen is de sluitpost in de vierde klasse D tot nu toe veruit het minst gepasseerd. "En daar ben ik trots op. Als keeper wil je altijd de nul houden. We geven ook bijna niks weg en daarvoor moet ik de defensie en verdedigende middenvelders complimenteren. Helaas voor hen gaat de aandacht meestal alleen uit naar de aanvallers", knipoogt de doelman.

Hoewel Schaap zijn ploeg stabieler vindt ten opzichte van vorig jaar speelt hij zelf misschien iets minder, zo geeft hij aan. "Vorig seizoen maakte ik de meeste speelminuten. Dit jaar is dat niet het geval. Ik speel redelijk en negen goals voor een middenvelder is best aardig, maar het kan altijd beter."

Ondanks dat Groot-Ammers niet meer meedoet om de titel is het vertrouwen in promotie er niet minder om. "Zeker als we die tweede plek bereiken. Tegenstanders kennen de statistieken ook en zullen niet graag naar Gelkenes afreizen."

De beste
Het vertrouwen is er bij Arkel ook niet minder om geworden. "Dit kampioenschap laten we ons niet meer afpakken", meldt Van Baalen. "We moeten tegen Groot-Ammers en Unitas laten zien dat we echt de beste zijn."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >