Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Grot: 'KB voetballend beter dan Spakenburg en IJsselmeervogels’

09 sep 2015, 07.57Nieuws
“Iedereen ziet mijn treffers, maar ik mis gewoonweg nog te veel mogelijkheden. Ik had bij Kozakken Boys al op het dubbele kunnen staan.", is Sherwin Grot kritisch op zichzelf. (foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Een blik op de topscorerslijst van de Topklasse leert dat ‘Kozak’ Sherwin Grot, samen met DVS’33-spits Ali Akla, met vier treffers de lijst aanvoert. Daarna grote namen als Danny van den Meiracker (Spakenburg) en Rijnsburgse Boys-spits Raily Ignacio. Ook Stephan Kruithof van Excelsior Maassluis - zaterdag komt hij naar De Zwaaier - staat op een gemiddelde van een treffer per wedstrijd.

Mimoun Eloisghiri heeft er namens Kozakken Boys sinds de wedstrijd tegen SteDoCo twee inzitten. Eloisghiri, evenals Grot afkomstig uit Arnhem, lijkt de opvolger van de naar FC Burton Albion vertrokken Nasser El Khayati te kunnen worden. Eveneens onnavolgbaar in zijn bewegingen.

“Bovendien ga ik nu ook scoren. De trainers vinden dat mijn rendement omhoog moet. Nou, zaterdag heb ik met twee doelpunten een eerste aanzet gegeven.”

Twee treffers met allure. De wijze waarop hij eerst voormalig Kozakken Boys-doelman Ruud de Groot in de luren legde was heel apart. Vervolgens vond hij vanuit een erg moeilijke hoek nog de juiste richting om de belangrijke derde treffer langs De Groot te mikken. Samen met zijn maatje Sherwin Grot staat hij dus al op zes treffers. Het doet denken aan de jaren dat Arif Irilmazbilek er samen met Sjoerd van der Waal veertig in een seizoen maakte.

Dubbel
Sherwin Grot begon vorig seizoen bij GVVV in de spits, maar na de terugkeer van (opa) Dennis van Meegdenburg kwam hij op ‘tien’ terecht. “En dat beviel uitstekend. Ik kwam uiteindelijk uit op zeventien doelpunten.” Grot werd voor die positie achter de spitsen naar Kozakken Boys gehaald, maar mede door de blessure van Berry Powel loopt dat even anders. Sherwin Grot voelt zich meer een man van de kansen dan de man van de doelpunten.

“Iedereen ziet mijn treffers, maar ik mis gewoonweg nog te veel mogelijkheden. Ik had bij Kozakken Boys al op het dubbele kunnen staan.”

Dat hij samen met zijn stadgenoot Mimoun Eloisghiri tegen SteDoCo de volledige productie voor zijn rekening nam, is bijzonder. Vijf Arnhemse treffers is ook voor Kozakken Boys uniek. Grot, die in Hoornaar wegens een pijnlijke kuit in de warming-up bijna moest afhaken, rekent zaterdag tegen Maassluis weer op winst en gaat dan vol vertrouwen naar Spakenburg. “Ik vind dat wij voetballend beter zijn dan clubs als IJsselmeervogels en Spakenburg. Dat moeten wij dan maar laten zien.”

Grot heeft al een rijtje clubs achter zijn naam: Vitesse, NEC, De Treffers, Presikhaaf, PEC Zwolle, GVVV en nu dus Kozakken Boys.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Sherwin Grot, Kozakken Boys