Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

GVV’63 husselt voorhoede door elkaar

06 sep 2013, 05.46Nieuws

GAMEREN – De promotie naar de tweede klasse heeft gevolgen voor de voorhoede van GVV’63.

Trainer John Laponder verhuist de topscorer van vorig jaar, Timon Hazewinkel, naar de linkerkant. In de redenatie van de trainer komt Hazewinkel aan de zijkant meer tot zijn recht, omdat hij een bal kan vasthouden en daarmee de snelle, opkomende spits kan bedienen.

“We zullen minder dan in de derde klasse op de helft van de tegenstander spelen. Áls we er dan een keer uit komen, heeft Timon als spits minder power en snelheid om in de counter het doel van de tegenstander te bereiken.”

Die taak rust dit seizoen op de schouders van diepste spits Richan Kreling. Timons broer Max Hazewinkel bezet voorlopig de rechterflank. Opmerkelijk is verder dat Laponder de twee meter lange voorstopper Nick Ekelmans omturnt tot gelegenheidsspits. GVV’63 wil er ook in de tweede klasse voetballend uitkomen, zegt Laponder, maar op momenten dat er een goal gescoord moet worden zou Ekelmans als breekijzer kunnen fungeren.

Gemakzucht
In de voorbereiding draaide de Gamerense doelpuntenmachine nogal stroef. In de eerste bekerronde scoorde GVV’63 slechts drie keer met louter derdeklassers in de poule.

De selectie van Laponder is nog niet compleet. Aanvaller Lennart van der Werken kampt nog met een blessure die hij vorig seizoen opliep. In de voorbereiding haakten ook de aanwinsten Ronnie van Gogh (ASH) en Pascal Rijkers (Wilhelmina’26) af. Laponder verwacht dat ze deze maand weer bij de selectie aanhaken.

De trainer wil voorafgaand aan het eerste competitieduel tegen Rijswijkse Boys enige gemakzucht uit de ploeg halen. “Veel spelers hebben zoiets van: we hebben tweede klasse gehaald, het is mooi zo. Maar we zullen vooral tegen de mindere ploegen, zoals Rijswijkse Boys in mijn ogen, de punten moeten halen om te finishen op een veilige tiende plaats.”