Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

GVV’63 wil weer eens de polonaise lopen

02 sep 2015, 07.50Nieuws
'We hebben twee seizoenen op ons tandvlees gelopen en nu gaan we weer met vertrouwen en een frisse kop het seizoen in', zegt GVV'63-trainer Frans Grondman. (archieffoto)

GAMEREN – GVV’63 hervindt na twee zware seizoenen in de tweede klasse het spelplezier in de derde klasse.

Zaterdag liet het vernieuwde GVV’63 al zien waartoe het in staat is. In het derde bekerduel tegen tweedeklasser Nivo Sparta schreef de ploeg van trainer Frans Grondman op basis van een goede eerste helft een verdienstelijke 0-0 remise bij. “Het gaat niet zozeer om het resultaat, ook niet dat het de rivaal Nivo Sparta betrof, nee we straalden weer spelvreugde uit”, klonk een opgetogen Grondman.

Frisse kop
De trainer voerde in juni “kritische en heftige” evaluatiegesprekken om na het demoraliserende degradatieseizoen de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Grondman eiste van zijn manschappen een positievere grondhouding. De gesprekken hebben goed uitgepakt.

“Je ziet aan iedereen dat ze er zin in hebben, dat geldt voor mij ook. We hebben twee seizoenen op ons tandvlees gelopen en nu gaan we weer met vertrouwen en een frisse kop het seizoen in; de wedstrijd tegen Nivo heeft daaraan bijgedragen. We willen hier ook weer eens de polonaise lopen. Bedenk wel: dit zijn mannetjes van vaak slechts twintig jaar die al twee jaar op hun tenen lopen.”

Niet minder
GVV’63 raakte zijn creatieve spelmaker Karim Kaaouass kwijt aan het Kerkdrielse DSC, maar zag Stefan Blom, Bjorn van Bruchem en Jochem Roding (allen van Nivo Sparta) de gang naar Gameren maken. In de spits gaat Grondman waarschijnlijk een plek inruimen voor routinier Henk Damen (34) die de jeugdopleiding van FC Den Bosch doorliep en de Zaltbommelse oefenmeester kent van diens periode bij Nivo Sparta.

“We zijn er zeker niet minder op geworden”, vindt Grondman die van het bestuur geen prestatiedoelstellingen heeft meegekregen. “Eerst spelplezier en van de onderste plaatsen wegblijven, daarna zien we wel verder.”

GVV’63 is ingedeeld in de derde klasse D met één andere Bommelerwaardse club: Zuilichem. Uit de regio komen ook ASH, Sleeuwijk, Sparta’30, Woudrichem en NOAD’32. Grondmans keurkorps begint 5 september met een uitduel bij SSC’55.

Lees meer over : Frans Grondman, GVV'63