Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Gwaeron Stout: 'De meeste mensen in Werkendam gunnen het me wel'

24 apr 2019, 08.02Nieuws
(foto: Jan Noolandt)

WERKENDAM - Gwaeron Stout begint zich nu echt bewust te worden van zijn vertrek. Nog een paar wedstrijden bij Kozakken Boys en dan begint zijn avontuur bij IJsselmeervogels.

Nog een paar weken en dan kan de 25-jarige Gwaeron Stout de blik op zijn nieuwe club IJsselmeervogels gaan richten. “Het begint de laatste weken echt door mijn hoofd te spelen. Ik begin te beseffen dat zeven seizoenen bij Kozakken Boys op zijn einde loopt. Het is een vreemd gevoel, dat ik hier weg ga, want het voelt in Werkendam toch als thuis. Anderzijds heb ik zeker zin in het nieuwe avontuur bij IJsselmeervogels."

"Ik voetbal nu zeven jaar bij Kozakken Boys. Het was nu of nooit. Als ik had besloten te blijven, dan ga je hier nooit meer weg. IJsselmeervogels was ook al eerder langs geweest en nu weer. Dan ga je toch denken: het is een hele mooie club en een mooie uitdaging. In mijn eerste seizoen bij Kozakken Boys was IJsselmeervogels de eerste wedstrijd uit. Als 18-jarig ventje denk je dan toch: dit is niet niks, wat hier staat. Ze hebben ook een prachtige accommodatie. Dat maakt best wel indruk. Toen had ik al zoiets van: hier zou ik best willen voetballen. En nu zeven jaar later komt het ervan. We gaan het toch een keer proberen.”

Stempel
Het vertrek van Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout naar IJsselmeervogels was al het vroeg in het seizoen bekend. Net op het moment dat het nog niet draaide bij Kozakken Boys. “Dan krijg je al snel het stempel: die doen er niks meer voor of die laten het gaan. Dat deed me wel pijn. Waarom, denk je dan? Ik ga dit seizoen nog alles geven. Daarom ben ik heel blij dat we vervolgens een goede serie hebben neergezet. In de wedstrijd tegen IJsselmeervogels (5-0) hebben we ook laten zien dat die mensen het niet bij het rechte eind hadden”, aldus 'Stoutje', die ook een aanbieding had van SV Spakenburg.

“Ik heb er echt weken over moeten denken”, geeft hij aan dat het een heel moeilijke beslissing was. “Er zijn altijd een paar mensen die vinden dat het niet kan of hij doet het voor het geld, maar de meeste mensen hier in Werkendam gunnen het me wel”, maakte Gwaeron Stout op uit de reacties. Met Werkendam blijft hij nauw verbonden. Hij gaat er binnenkort wonen en gaat trouwen met zijn vriendin Kim den Breejen. Verder gaat hij op en neer reizen naar Spakenburg, waar hij ook gaat werken als logistiek medewerker met voor hem gunstige werktijden.

Mooie tijd
Op zijn zeven jaar bij Kozakken Boys kijkt Gwaeron Stout met een goed gevoel terug. “Het is een heel mooie en succesvolle periode geweest. In de topklasse werden we kampioen. In de tweede divisie werden we tweede en afgelopen seizoen ook. De bekerwedstrijd tegen Ajax was mooi. Tegen PEC Zwolle was ook prachtig. Ik scoorde twee minuten voor tijd de 2-2. In de verlenging werd het nog 3-2. Met een vol uitvak en in een stadion, dat blijft toch iets bijzonders."

Kippenvel
"Vorig seizoen vond ik ook een hoogtepunt, al werden we tweede. Als je zag hoe dat wij dat seizoen groeiden met een serie van elf gewonnen wedstrijden, dat was bizar. De laatste wedstrijd tegen Katwijk om de beslissing voor het kampioenschap had ik bij de warming-up echt kippenvel. Het was een geweldige happening, al haalden we het niet”, vult Stout de mooie momenten nog aan met bekerwedstrijden tegen FC Utrecht, AZ, Heerenveen, Helmond Sport, De Graafschap en Almere City.

“Toen ik 21 jaar was kreeg ik de aanvoerdersband al een keer om. Het maakte me trots; Kozakken Boys is een mooie club. Ook dit seizoen hoop ik met een goed gevoel af te sluiten. Het is fijn om te weten, dat als het niet lukt bij IJsselmeervogels, de deur hier open staat. We zien wel hoe het loopt.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >