Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Haaften-Heukelum boeiend bekeraffiche

08 nov 2018, 12.00Nieuws
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Komend weekend is er in de regio Leerdam slechts een beperkt voetbalprogramma met een paar bekerwedstrijden en een enkele inhaalmatch voor de competitie. Van de regioclubs doen alleen Haaften, Heukelum, HSSC’61 en LRC nog mee voor de beker. Veel aandacht zal zaterdag in Haaften uitgaan naar het onderlinge cupduel tussen derdeklasser Haaften en tweedeklasser Heukelum.

In de competitie is zowel Haaften als Heukelum erg wisselvallig. Met als voorlopig resultaat voor beide clubs een plaats in de middenmoot van hun klasse. Haaften kende aan het begin van het seizoen weinig moeite om voor de beker in de poulefase via drie duidelijke zeges tegen lager gerangschikte tegenstanders een ronde verder te komen. Heukelum had in een veel sterkere poule aan een tweede plaats met vier punten net genoeg om ook verder te bekeren.

Of het één klasse hoger voetballende Heukelum in Haaften daadwerkelijk als favoriet van start gaat, is trouwens nog maar de vraag. Precies een jaar geleden boog Haaften thuis voor de beker na een 3-3 gelijkspel tegen eersteklasser WNC ook pas na penalty’s voor deze sterke nabuur. Gezien de potentiële aanvalskracht en de defensieve kwetsbaarheid van beide ploegen kan het zaterdag tussen Haaften en Heukelum in elk geval een boeiend en mogelijk doelpuntrijk bekerduel gaan worden.

Nivo Sparta-LRC
In Zaltbommel strijden tweedeklasser Nivo Sparta en eersteklasser LRC zaterdag ook tegen elkaar voor de beker. Nivo Sparta draait voor de competitie bovenin de tweede klasse mee en LRC vertoeft in de onderste regionen van de eerste klasse. Dus zal het krachtsverschil tussen deze teams in de Bommelerwaard vermoedelijk niet zo groot zijn.

In de poulefase schakelde Nivo Sparta dankzij drie zeges zonder enige tegengoal ondermeer al twee eersteklassers, waaronder overbuur WNC, uit. LRC werd ook ongeslagen poulewinnaar maar presteert in de competitie tot dusverre ronduit stroef. Het zou dus zeker geen grote verrassing zijn als Nivo Sparta thuis tegen LRC zaterdag verder zou bekeren. Zeker als LRC niet snel wat meer doelpunten gaat scoren, want de productiviteit van de Leerdamse ploeg is tot nu toe erg mager.

Dinsdag HSSC’61-SVW
De bekerwedstrijd tussen HSSC’61 en SVW wordt pas dinsdagavond 13 november om acht uur in Hei- en Boeicop gespeeld, omdat SVW eerst zaterdag in en tegen Arkel een belangrijke inhaalmatch voor de competitie moet afwerken. Bij de volle winst zaterdag wordt SVW koploper in de derde klasse C, maar dat geldt voor het prima debuterende Arkel eveneens.

Dinsdagavond komt SVW dus pas naar Hei- en Boeicop toe in het bekertoernooi. Dan zal duidelijk worden welke van beide derdeklassers verder gaat bekeren. In de poulefase werden de naburen Lekvogels en Meerkerk en zondagclub Be Ready door HSSC’61 duidelijk uitgeschakeld. SVW rekende ook als poulewinnaar toen met Brakel en de zondagclubs MEC’07 en RKTVC af. Het zal er dinsdagavond tussen HSSC’61 en SVW om gaan spannen.

Kerkwijk-SVS’65
SVS’65 haalt zaterdag in Kerkwijk in de vierde klasse de competitiewedstrijd in, die eerder vanwege het overlijden van een Spijks jeugdlid moest worden uitgesteld. Met tien punten uit zes duels staat SVS’65 keurig in de middenmoot. Bij een zege in de Bommelerwaard klimt de Spijkse equipe zelfs naar een gedeelde derde plaats achter de koplopers Groot Ammers en Brakel.

Tegenstander Kerkwijk is dit seizoen heel wisselvallig met veel erg doelpuntrijke duels, die tot nu toe via twee overwinningen, één remise en drie ruime nederlagen zeven punten opleverden. Vorig seizoen verloor SVS’65 in Kerkwijk nipt met 4-3 ook al in een wedstrijd met veel goals. Nu zal SVS’65 het beter willen doen en dat moet ook mogelijk zijn.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >