Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Handen kunnen uit de mouwen bij SC Everstein

19 apr 2013, 12.25Nieuws

EVERDINGEN – Uren, dagen, maanden en jaren aan voorbereiding heeft het geduurd voordat woensdag een groot moment was aangebroken in de geschiedenis van SC Everstein: de eerste paal van het nieuwe clubgebouw werd geheid. Het gebeuren werd na afloop besproeid met champagne.

Een eerste paal wordt doorgaans geslagen door de wethouder die er in de aanlooptijd het meest mee te maken heeft gehad. Marcel Verweij gunde dat klusje deze keer aan burgemeester Wim Groeneweg, die daarmee sinds zijn aantreden in Vianen zijn vuurdoop onderging.

Hij prees de enorme kracht die schuilgaat in het verenigingsleven van Everstein, en refereerde aan de goede, maar soms ook lastige samenwerking van de club met de gemeente. “Wethouder Verweij heeft echter met kracht doorgeduwd zodat er straks, na een draagtijd van negen maanden, een prachtig nieuw clubhuis staat.”

Samenleving
Ron van Zal, voorzitter van Everstein, verwelkomde de vele gasten en genodigden. Hij prees de vele Eversteiners die betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen, en was blij dat het nu écht gaat gebeuren.

“Onze missie is dat Everstein een toonaangevende club moet zijn waar iedereen zich thuis voelt. Het gaat niet alleen om de voetballers, maar om de hele samenleving. Het is zonde dat een clubhuis tachtig procent van de tijd leeg staat. SC Everstein zoekt gebruikers. In Roel de Vries Fysiotherapie hebben we er al één gevonden en dat zullen er vast meer worden. Het blijft echter niet bij een nieuw clubhuis: we krijgen ook een vernieuwd trainingsveld én een kunstgrasveld. Overigens kan ik verklappen dat ons sportcomplex, straks bij de opening, wordt vernoemd naar wijlen erevoorzitter Rinus van Arnhem.”

Zelfwerkzaamheid
Samen met de burgemeester en ereleden Arie van Vuuren en Rinus Frasa sloeg Van Zal aansluitend de eerste van de 66 palen die het nieuwe onderkomen moeten dragen. Inclusief de aankleding rondom is met de totale bouw een bedrag van omstreeks 1,2 miljoen euro gemoeid.

In de begroting is rekening gehouden met de zelfwerkzaamheid van de leden, voorlopig becijferd op zo’n 1.250 uur. Het betreft onder andere grondwerk, het plaatsen van het vlechtwerk van de fundering en de vloeren, metsel-, timmer-, tegel- en straat.

Daarnaast is met Vink Bouw afgesproken dat sponsoren ingezet mogen worden als die bepaalde werkzaamheden goedkoper kunnen doen dan de onderaannemers waar het bedrijf normaal gesproken mee werkt. Ook dat draagt bij aan een aanzienlijke besparing op de bouwsom.