Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Hans de Jong (Brakel): ‘Mooie indeling, alle regioclubs in één competitie’

05 jul 2017, 22.55Nieuws
Brakel heeft een dikke streep gezet onder het rampzalig verlopen afgelopen seizoen. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

BRAKEL – Met de bekendmaking van de nieuwe competitie-indelingen kan men bij Brakel definitief een streep zetten onder het dramatisch verlopen vorige seizoen. Onder de nieuwe trainer Hans de Jong en na een kwaliteitsinjectie zal de vierdeklasser zich weer moeten oprichten.

Dat moet komend seizoen gebeuren in de vierde klasse D, waarin Brakel vergezeld wordt door ASH, Groot-Ammers, Peursum, MVV’58, SV Noordeloos, VVAC, SVS’65, Unitas, Arkel, Rhelico en de Bommelerwaardse clubs Well en Kerkwijk en rivaal Zuilichem. Een prima uitkomst, vindt De Jong: “Niet ongunstig. Ik denk dat het een mooie indeling is, zo met alle regioclubs in één competitie. Ik heb bij aardig wat clubs gevoetbald en ik hou ook alles in de gaten, dus het is niet echt een verrassing. Een groot deel van de clubs heb ik al zien voetballen.”

Cirkeltje
Vooral de derby tegen Zuilichem, die voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 in competitieverband op de rol staat, zal in Brakel als een hoogtepunt worden beschouwd, weet ook De Jong: “Dat is vooral voor de echte clubmensen heel speciaal en om zo’n wedstrijd zal wel een cirkeltje worden gezet op de kalender. Voor ons moeten we het niet te spannend maken. Het is gewoon één van de wedstrijden en we moeten eerst zelf alles op de rit krijgen. Er is genoeg werk te doen, want na dat puntloze seizoen is het vertrouwen niet al te groot.”

Verbeteringen
Toch ziet De Jong tot zijn blijdschap dat er al de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd: “De randzaken zijn nu geregeld en op het sportpark zijn er de nodige dingen aangepakt. Gelukkig is ook de staf helemaal rond. Dat is de vorige jaren wel anders geweest en da’s natuurlijk gewoon rampzalig. We moeten ervoor zorgen dat het bij Brakel weer over voetbal gaat en dat de club positiever in het nieuws gaat komen. De norm is bij Brakel omhoog gegaan. En dat mag ook wel.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : vv Brakel, Hans de Jong