Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Harry Sassen voelt zich thuis bij Dussense Boys

05 dec 2018, 07.20Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

DUSSEN – Harry Sassen hoort bij de jonkies bij Dussense Boys. De pas 18-jarige spits kijkt terug op een stroeve start van de vierdeklasser dit seizoen, maar hoopt met een goed gevoel de Kerst in te gaan. 

Harry Sassen werd geboren in Santpoort en trapte daar voor het eerst tegen een bal. Op zijn tiende jaar verhuisde de familie naar Dussen en sloot de jonge Harry zich aan bij Dussense Boys. In de jeugd scoorde hij er lustig op los samen met zijn maatje en huidige ploeggenoot Lars Branderhorst.

“We scoorden aan de lopende band. Meestal wel tien per wedstrijd”, aldus Sassen, die nog drie seizoenen trainde onder clubicoon André Segeren.

Op 16-jarige leeftijd debuteerde Sassen in het eerste elftal. “Ik zat toen nog bij de jeugd en mocht een keertje meedoen. Een invalbeurt van een halfuurtje”, herinnert Harry zich. Het was onder de toenmalige trainer Jose v/d Ven en het was geen goed seizoen. Dussense Boys degradeerde naar de vijfde klasse.

Onder de nieuwe trainer Antoine Hoevenaren kwam Harry Sassen vast bij het eerste elftal en kon meteen het kampioenschap in de vijfde klasse meevieren. “Het was een spannende competitie en het zag er even niet naar uit dat we kampioen zouden worden. In de laatste fase deden we het echter geweldig en haalden we de titel binnen.”

Vriendenteam
Harry Sassen voelt zich thuis bij Dussense Boys. “Ik speel er met veel van mijn vrienden. Dat is wel gezellig.”

Van de jonkies is Sassen de diepste spits, die graag wat van links komt en een goed schot in de benen heeft. “In de wedstrijd ben ik iets gedrevener dan daarbuiten. Buiten het veld ben ik ook wat vrolijker. We hebben altijd een positiespelletje in de warming-up. Ik ben dan altijd degene, die begint. De rest van de groep vindt mij dan lui, maar ik vind het fijn om zo te beginnen."

"We hebben een vriendenteam en de derde helft is altijd gezellig. Ik ben nog niet een stabiele speler en heb zo mijn momenten. Wel heb ik een goeie actie in huis, maar soms komt het er niet uit. Voetballen is de leukste sport, die er is. Het is prachtig om zondag op het veld te staan met die mannen. Het is hier echt een kleine dorpsclub en iedereen kent iedereen. Dat vind ik het leuke aan Dussense Boys”, aldus de leerling aan het CIOS in Goes.

Jurken
Het afgelopen seizoen eindigde Dussense Boys als zevende in de vierde klasse. Dit seizoen loopt het wat stroever. “We hebben het niet makkelijk. Het zit allemaal erg kort op elkaar. We staan tiende op de ranglijst, maar als we een paar keer winnen schuiven we zo en paar plekken op.”

Het seizoen begon met een nederlaag tegen aartsrivaal Be Ready. Sassen en zijn maatjes hadden er flink de pee in en de return op tien februari staat dan ook al rood omrand in de agenda. Een trainer vroeg Harry Sassen een keer om bij Be Ready te komen voetballen. “Daar heb ik een beetje om gelachen en 'nee' gezegd. Daar ga ik nooit voetballen”, grinnikt Sassen.

De echte dieptepunten waren het pak slaag met 8-2 bij RFC en de 5-0 nederlaag bij Terheijden. “In Terheijden begon het al niet lekker. We mochten niet in onze tenues spelen en kregen oude shirts van Terheijden. Het leken wel jurken. Verder kregen we drie rode kaarten. Ook de trainer werd weggestuurd. De scheidsrechter stond niet helemaal aan onze kant. Laten we het daar maar op houden.”

Tegen WDS’19 (4-4) stond Harry Sassen op. Hij schoot uit zijn slof met drie treffers. “Dat had ik wel even nodig. Voor mij persoonlijk was het een hoogtepuntje.”

Stapje extra
Harry Sassen hoopt met een goed gevoel de Kerst in te gaan. “We zullen een stapje extra moeten zetten”, geeft hij aan.

Afgelopen zondag werden drie belangrijke punten gepakt en stond Sassen aan de aftrap van de monsterscore met 8-1 tegen de concurrent Boeimeer. Komende zondag wacht een zware klus bij Right’Oh.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Harry Sassen, Dussense Boys