Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Heijstek en Roza willen met Peursum om de prijzen strijden

13 sep 2018, 07.25Voorbeschouwing
(foto: Rick den Besten)

GIESSENBURG - Bij Peursum neemt dit jaar Ton Heijstek zijn poulain Michel Roza op sleeptouw. Ze kennen elkaar al jaren uit hun tijd bij Hardinxveld en willen in Giessenburg wat moois neerzetten. "We hebben dezelfde voetbalfilosofie."

Het trainersduo kwam tot stand door Roza zelf. "Nadat Denny van Geffen had aangegeven om na het seizoen te vertrekken, werd ik door het bestuur benaderd of ik het over wilde nemen", geeft hij aan. Op dat moment trainde hij al twee jaar het reserve-elftal. "Ik vond de stap van het tweede naar het eerste te groot. Met veel jongens heb ik hier zelf nog gevoetbald, dus die afstand is te klein. Bovendien moet ik nog veel leren."

Al eerder was Heijstek gepolst. Peursum kwam bij hem terug met de vraag of hij Roza wilde bijstaan. Daarnaa was het snel beklonken. "We doen het echt samen", geeft Roza aan. "Nu doe ik nog wel de bespreking, maar dat zal Michel in de toekomst ook gaan invullen", meldt Heijstek. "We hebben tenslotte dezelfde voetbalfilosofie."

Vechtmachine
In de voorbereiding gaat alles crescendo bij Peursum. Het Kontaktbokaal werd gewonnen en rivaal Hardinxveld in de beker verslagen. "Het gaat erom dat we er op 22 september staan, als de competitie begint", vindt Heijstek. "Het is nu een vechtmachine en het is aan Michel en mij om ervoor te zorgen dat ze dat vast weten te houden."

De vierde klasse C is voor Peursum onbekend terrein. "Een hoop ploegen ken ik niet", zegt Roza. "Maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. We kunnen ons eigen ding doen." Heijstek: "De kwaliteiten zijn aanwezig om te strijden om alle prijzen."

Zo vlak voor de training maakt het tweetal geen haast. Heijstek legt uit: “We hebben een superverzorger. Berry Bambacht geeft eerst de conditie- en corestabilitytraining. Hij zorgt ervoor dat iedereen topfit is. Verder zijn we blij dat we leider Jan Dingemans binnenboord hebben kunnen houden. Hij weet alles rondom de club, een gouden vent in onze staf.”

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >
Lees meer over : Ton Heijstek, Michel Roza, vv Peursum