Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Henk de Goeij: 'We moeten weer vet op de botten krijgen'

23 jan 2019, 07.28Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Henk de Goeij is voor het derde seizoen voorzitter van Kozakken Boys. Stil zitten is er niet bij, want de Werkendamse trots is altijd in beweging.

Henk de Goeij vindt Kozakken Boys zonder meer een mooie club. "Ik ben hier vanaf mijn zesde jaar lid en vorig jaar ben ik al gehuldigd voor veertig jaar lidmaatschap. De club is dus altijd een deel mijn leven geweest. Als je daar dan uiteindelijk voorzitter van mag zijn, dan vind ik dat hartstikke mooi", vertelt hij.

"In de media wordt Kozakken Boys altijd erg afgemeten aan het eerste elftal, maar daarnaast is het een grote vereniging. Als club hoop ik dat wij gewoon een leuke en warme vereniging kunnen zijn voor onze leden. Met het eerste elftal hebben wij als doel actief te zijn op het hoogste amateurniveau van Nederland. Dan is het heel mooi als je daarin een rol van betekenis kan spelen. Als je een stabiele tweededivisionist kan zijn, dan ben ik daar erg trots op. Ik vind het knap dat wij al die jaren al op dit niveau spelen in een relatief klein dorp als Werkendam en dat weten vast te houden."

Vijfstappenplan
Er komt heel wel wat bij kijken om een club als Kozakken Boys te runnen en gezond te houden, geeft voorzitter Henk de Goeij aan. Met het bestuur zette de voorzitter een vijfstappenplan neer. "Wij willen een solide basis neerleggen voor het financiële deel en het organisatorische deel."

Het hele project kost ruim een miljoen euro. De uitbreiding met kleedkamers is gerealiseerd en de fundering voor een nieuwe hoofdtribune en sponsorhome ligt er ook al. Bij het optrekken van de nieuwe tribune en het sponsorhome wordt wel even pas op de plaats gemaakt.

"We hebben vorig jaar financieel een zwaar jaar gehad met tegenvallers. Wij moeten groeien, maar ook wat vet op de botten krijgen. Voor het eerste elftal hebben we naast een salaris ook een puntenpremie en we haalden vorig seizoen twintig punten meer dan begroot. Dus dat kostte veel geld. We hebben toen alles op een rij gezet en moeten wat sparen. Wij springen niet verder dan de polsstok lang is", geeft de voorzitter de stand van zaken weer.

"We willen ook tachtig procent van de nieuwe hoofdtribune en het nieuwe sponsorhome zelf financieren en de rest moet uit sponsorinkomsten en donaties komen. Dus gaat het wat langer duren."

Mooie successen
De afgelopen jaren waren er mooie successen bij Kozakken Boys. Dit seizoen is het minder. Het budget is wel hetzelfde gebleven. "De budgetten in het hoogste amateurvoetbal zijn niet transparant. Wat wij wel weten is dat het budget bij clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg, Katwijk en Rijnsburgse Boys het dubbele is van Kozakken Boys. De afgelopen jaren hebben wij bovenmatig gepresteerd. Dit seizoen hadden we ook gedacht in de top zes te kunnen spelen. Het valt echter niet zo goed in elkaar. Met de nieuwe trainer Jasper de Muijnck werkte het niet. Er was geen chemie. Ook onder interim-trainer Michel Langerak is het vooralsnog structureel niet veel beter."

Waanzinnig
'Killing' voor Kozakken Boys is ook de vroege aankondiging begin oktober van drie belangrijke spelers die vertrekken, stelt De Goeij. "Dat vind ik werkelijk waanzinnig. Dat leidt toch tot een stukje onzekerheid binnen de spelersgroep. Dat voel je gewoon. We moeten nog wel wat puntjes halen. Ik denk niet dat het met het budget te maken heeft. Soms vallen de dingen goed en soms niet. Het brengt ons met Kozakken Boys wel met twee benen op de grond. Wij moeten niet denken, dat heb ik de supporters ook gezegd, dat het vanzelfsprekend is dat wij in de top vijf spelen in de tweede divisie. Wij weten ons budget ten opzichte van andere clubs en Kozakken Boys is een club waar het nooit rustig is, we zijn altijd in beweging. Er is veel ambitie en wij zijn niet bang om onze kop boven het maaiveld uit te steken."

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >