Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Herovina naar koploper Brakel

07 mrt 2019, 07.25Voorbeschouwing
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Herovina gaat zaterdag per pont de Waal over om koploper Brakel te ontmoeten. Overbuur Brakel staat in de vierde klasse fraai bovenaan, maar rivaal Groot Ammers heeft slechts één verliespunt meer en ook MVV’58 telt nog volop mee.

Herovina hoopt via een hoge eindklassering of een periodeprijs de promotienacompetitie nog te bereiken. In Herwijnen verloor Herovina thuis na een spectaculaire slotfase tegen Brakel met 2-3. Op eigen veld is Brakel nog ongeslagen. Revanche aan de overkant van de Waal zal voor Herovina dus lastig worden.

Sliedrecht-LRC
LRC gaat zaterdag op bezoek bij Sliedrecht, waarvan thuis vlak voor tijd onfortuinlijk met 0-1 werd verloren. Sliedrecht staat in de eerste klasse op de tweede plaats en probeert koploper Sportlust’46 in de titelrace nog te achterhalen. Voor LRC is de voorsprong van vier punten boven de streep voor degradatieduels nog verre van geruststellend. Een gelijkspel zou voor LRC in Sliedrecht dan ook niet alleen een mooi resultaat maar ook heel welkom zijn.

Oranje Wit-WNC
WNC treedt in Dordrecht tegen Oranje Wit aan. In Waardenburg werd door WNC met 0-2 van deze ploeg verloren. Nu is een beter resultaat nodig, want anders dreigt WNC ondanks diverse aardige prestaties sinds november onder de streep in de eerste klasse te zakken.

Pelikaan-Heukelum
Heukelum speelt in Zwijndrecht tegen periodekampioen Pelikaan, dat in de tweede klasse nog volop in de titelrace meedoet. In Heukelum werd het een 1-1 gelijkspel en daarmee zou Heukelum ook nu tegen Pelikaan tevreden zijn.

EBOH-Tricht
Tricht voetbalt in Dordrecht tegen EBOH, waarvan thuis met 0-1 werd verloren. Nu heeft Tricht vier punten boven de streep een gunstiger resultaat nodig, want de rivalen Brederodes en Zwaluwe ontmoeten elkaar en kunnen anders dus weer (dicht) naderen.

RFC-Asperen
Voor Asperen is het zaterdag in Raamsdonksveer erop of eronder. Asperen staat in de derde klasse D samen met SSC’55 onderaan en debutant RFC bivakkeert nog net boven de streep. Thuis won Asperen tegen RFC met 3-1 en zo’n mooi eerste uitsucces is opnieuw vereist om nog zicht op directe handhaving te verkrijgen.

SC Everstein-Vuren
SC Everstein staat in de klasse 3 D  achter koploper Sleeuwijk op de tweede plaats. Vuren bevindt zich daarentegen opnieuw beneden de streep. In Everdingen start SC Everstein dus duidelijk als favoriet voor de zege, die in Vuren met 0-2 ook al werd behaald.

NEO’25-HSSC’61
HSSC’61 kwam in Hei- en Boeicop tegen NEO’25 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In Sprang Capelle zal HSSC’61 het zaterdag in de return na al zeven ongeslagen duels zeker niet voor minder willen doen en liefst zelfs willen zegevieren.  

Sleeuwijk-Haaften
Haaften heeft zaterdag in Sleeuwijk tegen de koploper een erg zware opgave. Sleeuwijk won in Haaften al met 0-2 en heeft ook nu in Brabant duidelijk de beste zegekansen.

ASH-Well
ASH wil thuis revanche nemen voor de ontgoochelende 3-1 nederlaag die in oktober in Well werd geleden. Dat moet in Hellouw tegen Well ook haalbaar zijn.

MVV’58-SVS’65
MVV’58 moet in Meteren perse van SVS’65 winnen om bovenin de vierde klasse te kunnen blijven meedoen. In Spijk won MVV’58 met 1-2 en ook zaterdag heeft de Meterense equipe de beste zegekansen.

SV Noordeloos-Rhelico
Rhelico is in de vierde klasse voorlaatste. SV Noordeloos is erg wisselvallig. In Rumpt won SV Noordeloos met 0-3, maar nu hoopt Rhelico in de Alblasserwaard op een beter resultaat.

Leerdam Sport-RKVSC
Leerdam Sport mag thuis weinig problemen hebben met hekkensluiter RKVSC, waarvan in Velddriel al met 0-2 werd gewonnen.

Beesd-Buren
De streekderby tegen Buren is zondag voor Beesd de derde thuismatch op rij. Door de aangekondigde overstap naar het zaterdagvoetbal is de degradatiestrijd van Beesd in de vierde klasse ineens meer alleen een erekwestie geworden. Dan is in elk geval revanche voor de ruime 3-0 nederlaag in Buren voor Beesd een mooie start.

Jan van Arckel-GVV
GVV bindt zondag in Ammerzoden de strijd met Jan van Arckel aan. In Geldermalsen werd het een 1-1 gelijkspel. Ook nu in de Bommelerwaard zal het krachtsverschil gering zijn.

Ophemert-BZS
Ophemert wil zondag thuis tegen BZS in de vijfde klasse revanche voor de nipte 1-0 nederlaag in Beusichem. Dat moet op eigen veld voor Ophemert ook mogelijk zijn.

SBV-DSS’14
DSS’14 voetbalt zondag in het dorp Haren nabij Oss tegen titelkandidaat SBV, dat samen met koploper MEC’07 om het kampioenschap in de vijfde klasse duelleert. SBV won in Heesselt al met 1-2 en is ook nu favoriet voor de overwinning.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >