Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Herovina ontvangt ongeslagen koploper NOAD’32

23 nov 2017, 11.19Voorbeschouwing
Herovina, op de foto in de voorbereiding in actie tegen SVW, ontvangt zaterdag koploper Herovina. (foto: Rick den Besten)

REGIO LEERDAM – Herovina ontvangt zaterdag in de derde klasse D de ongeslagen koploper NOAD’32 uit Wijk en Aalburg. Met liefst zeven zeges en een gelijkspel staat NOAD’32 als eerste periodekampioen riant op kop in deze klasse. Pas vorige week incasseerde de sterke lijstaanvoerder de eerste tegengoals. Het debuut van Herovina is met drie zeges en vier nederlagen erg wisselvallig.

Met negen punten behoort Herovina tot een groep van liefst vijf ploegen, die bovenaan het rechterrijtje van de ranglijst nog duidelijk tot de gevarenzone behoren. De marge met nummer voorlaatst GDC en hekkensluiter SSC’55 is ook erg gering. Herovina heeft een nieuw succes dus broodnodig, maar thuis werd dit seizoen voor de competitie nog pas één keer gewonnen en al driemaal verloren. Daarom zou Herovina zaterdag met een punt in Herwijnen al dolblij zijn, temeer daar favoriet NOAD’32 tot dusverre al haar uitduels won zonder enig tegendoelpunt.

Streekderby WNC-LRC
De topper van dit weekend is de streekderby WNC-LRC in de eerste klasse. Vincent Verheul en Ricardo Papilaja lieten op Regio Voetbal er hun licht al over schijnen. Beide clubs staan mooi in de kopgroep, maar lijken nog niet stabiel en sterk genoeg voor serieuze titelaspiraties. WNC is wel keurig derde en LRC staat met slechts één punt minder op de vierde plaats. De winnaar in Waardenburg blijft dus in het spoor van de nieuwe koploper en periodekampioen Montfoort en titelpretendent DUNO uit Doorwerth.

Vorig seizoen won LRC tweemaal van WNC maar dat zal de thuisclub natuurlijk nu anders willen doen. Gesterkt door al vier thuiszeges aast WNC op revanche en herstel van de misstap in Ede. Na slechts twee punten uit de laatste drie competitieduels en een kansloze bekeruitschakeling is ook LRC echter aan rehabilitatie toe. Spanning volop dus. Regio Voetbal zal er in Waardenburg zelf bij zijn.

SVW-Heukelum
Na twee ruime 4-0 nederlagen zal middenmoter Heukelum zich in de tweede klasse snel moeten herstellen. De wedstrijd in Gorinchem tegen de puntloze hekkensluiter SVW biedt daarvoor een mooie gelegenheid, want alles minder dan een zege zou voor Heukelum een tegenvaller zijn. Debutant SVW snakt inmiddels echter naar een zo broodnodig eerste succes. Dat mag Heukelum echter niet laten gebeuren.

Tricht-Brederodes
Tricht heeft in de tweede klasse veel moeite om afstand van de gevarenzone te nemen. De twee plaatsen die straks tot degradatieduels gaan veroordelen zijn immers nog altijd erg nabij. Thuis tegen middenmoter Brederodes heeft Tricht een zege dringend nodig, want een week later zal er in Meerkerk tegen een rechtstreekse concurrent weer gestreden moeten worden voor directe handhaving. Zowel Tricht als Brederodes is defensief kwetsbaar, doch aanvallend hebben beide teams meer kwaliteit. Dat belooft in Tricht misschien wel veel doelpunten.

Leerdam Sport-Groote Lindt
Hekkensluiter Leerdam Sport wacht in de derde klasse C thuis weer een zware opgave tegen Groote Lindt, dat naar een gedeelde derde plaats is opgerukt. Om onderaan niet nog verder achterop te raken heeft Leerdam Sport een eerste zege hard nodig. Dat zal tegen de sterke, in uitduels zelfs nog ongeslagen gasten uit Zwijndrecht echter voor Leerdam Sport een lastige klus gaan worden.

Asperen-Alblasserdam
Asperen staat er als voorlaatste in klasse 3 C ook slecht voor. De laatste drie wedstrijden leverden Asperen slechts één punt op. Thuis tegen Alblasserdam is herstel dringend gewenst om weer eens boven de streep te kunnen gaan komen.

Vuren-De Zwerver
Vuren en De Zwerver hebben allebei acht punten en kunnen zich ook zeker niet veilig wanen. Vooral in Kinderdijk grossiert De Zwerver net als vorig seizoen in remises, maar nu er in Vuren wordt gespeeld zal debutant Vuren op eigen veld strijden voor de derde thuiszege om zo haar positie te verbeteren.

HSSC’61-Lopik
HSSC’61 ontvangt Lopik, dat drie competitieronden geleden nog koploper was maar nu in de derde klasse West 1 op een gedeelde derde plaats staat. In de omvangrijke onderste regionen kan HSSC’61 een goed resultaat zelf overigens ook heel goed gebruiken. In Hei- en Boeicop incasseert HSSC’61 echter vaak te veel tegengoals en dat kan de thuisclub zich tegen het in uitduels nog ongeslagen Lopik beslist niet permitteren.

SC Everstein-Kockengen
Ook SC Everstein voelt in deze Utrechtse derde klasse de dreiging van de gevarenzone. De thuismatch tegen nummer voorlaatst Kockengen is een uitgelezen gelegenheid voor flinke positieverbetering. In Everdingen zal zeker gewonnen moeten worden, want Kockengen pakte op vreemde bodem nog geen enkel winstpunt.

Haaften-GVV’63
In de derde klasse D is het duel tussen de overburen Haaften en GVV’63 een wedstrijd tussen de nummers 2 en 4 van de ranglijst. Het verschil tussen beide teams is slechts twee punten. Haaften won tot nu toe alle thuismatches en zal die lijn tegen het overigens goed debuterende GVV’63 uit Gameren willen voortzetten. Als Haaften weer de productiviteit van de meeste laatste weken weet op te brengen, moet op eigen veld via winst de tweede plaats kunnen worden behouden in het vooruitzicht van het bezoek aan koploper NOAD’32 een week later.

SVS’65-ASH
In Spijk is de streekderby SVS’65-ASH een duel tussen twee teams uit de onderste helft van de ranglijst in de vierde klasse. SVS’65 scoort erg moeizaam maar heeft wel twee punten meer dan ASH en lijkt op het eigen kunstgras tegen de Hellouwse equipe licht favoriet.

Zuilichem-Rhelico
Rhelico verloor tot dusverre alle uitduels en de kans is groot dat in Zuilichem tegen een gedegen middenmoter opnieuw een nederlaag zal gaan volgen. Met een gelijkspel in de Bommelerwaard zal Rhelico in ieder geval al heel blij zijn.

Kerkwijk-MVV’58
MVV’58 pakte vorige week eindelijk overtuigend de eerste zege en wil zo snel mogelijk van de laatste plaats in de vierde klasse af. Dan zal er in Kerkwijk wel moeten worden gewonnen van een thuisclub die twee punten meer bezit. Omdat MVV’58 in uitduels nog puntloos is en Kerkwijk beide zeges thuis boekte, zal een tweede Meterense overwinning nog niet zomaar realiteit worden.

Derby GVV-Beesd
Beesd ziet de voorsprong op de gevarenzone in de vierde klasse E angstig slinken. In Geldermalsen is zondag in de derby tegen GVV herstel voor Beesd urgent. GVV begon de competitie voortvarend met vier zeges maar nadien stokte het ritme met drie remises en vorig weekend in Tiel de eerste nederlaag. Misschien kan Beesd in Geldermalsen tegen het thuis nog ongeslagen GVV dus toch nog voor een inmiddels erg welkome verrassing gaan zorgen. Anders is Beesd echt aangewezen op de thuisduels in december tegen Den Dungen en Buren.

DSS’14-Maaskantse Boys
DSS’14 is na een aardig begin in de vijfde klasse ver afgezakt en ontvangt zondag Maaskantse Boys dat vooral dankzij prima resultaten thuis in Maren-Kessel keurig in de kopgroep staat. In Heesselt mag DSS’14 met een gelijkspel dan ook al heel content zijn.

Ravenstein-Ophemert
Ophemert is nog steeds puntloos hekkensluiter en lijkt zondag in Ravenstein kansloos tegen één van de twee lijstaanvoerders in de vijfde klasse. Ravenstein moet met de Bossche medekoploper OSC’45 in een extra wedstrijd nog duelleren om de eerste periodetitel, doch voor Ophemert zal de thuisclub veel te sterk zijn.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >