Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Herovina wil koppositie verstevigen in derby tegen Vuren

22 sep 2016, 07.13Nieuws

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam trekt zaterdag de derby Herovina-Vuren in Herwijnen de aandacht. Herovina staat met drie zeges alleen bovenaan in de vierde klasse D. Vuren is na een ruime openingszege en twee gelijke spelen ook nog ongeslagen. Herovina won vorig seizoen tweemaal met drie goals verschil duidelijk van Vuren. Ook nu lijkt de thuisclub in Herwijnen favoriet, maar Vuren zal zeker voor een verassing willen zorgen.

 

LRC moet in de eerste klasse in Leerdam kunnen winnen van de puntloze debutant MZC’11 uit Zierikzee. Winst tegen deze Zeeuwse hekkensluiter is ook nodig als LRC in de bovenste regionen wil gaan meedoen met de topper tegen koploper VVGZ in het vooruitzicht. WNC gaat op bezoek bij het sterke Rijsoord, dat met twee zeges en één gelijkspel nog ongeslagen is. Als WNC daar na één overwinning en twee remises ook zelf nog ongeslagen kan blijven, zou dat een goed resultaat zijn.

Heukelum-Roda Boys
Net als Brederodes valt het debuut in de tweede klasse Heukelum met al drie nederlagen erg zwaar. Zaterdag komt koploper Roda Boys met reeds drie zeges op zak naar Heukelum toe. Duidelijk moge zijn dat Roda Boys als ex-eersteklasser als favoriet van start gaat. Tricht speelt in Zaltbommel tegen Nivo Sparta. Hoewel Tricht met twee zeges veel hoger staat genoteerd, zou de eerste overwinning van Nivo Sparta toch weinigen erg verrassen.

HSSC’61 is in de uit dertien clubs bestaande derde klasse C zaterdag vrijaf. SC Everstein gaat gesterkt door de eerste zege proberen in Ottoland ook te winnen van VVAC, dat zelf met slechts één punt ook hard aan die eerste volle winst toe is.

Haaften-Leerdam Sport
De wedstrijd Haaften-Leerdam Sport is een streekderby in de middenmoot van de derde klasse D. Na twee nederlagen boekte debutant Haaften vorig weekend de eerste zege. Met in elk duel tot nu toe drie tegengoals is de defensie bij Haaften de achilleshiel. Aanvallend maakten beide teams tot dusverre in totaal vijf goals. Ex-tweedeklasser Leerdam Sport bezit één winstpunt meer, al had dat verschil bij twee succesrijkere slotfases royaler kunnen zijn. De winnaar van dit duel belandt voorlopig in de grote middengroep. Asperen doet het goed en kan thuis tegen het overigens onberekenbare Zuilichem mogelijk haar derde overwinning behalen

Vierde klasse
SVS’65 speelt na twee zware uitduels zaterdag tegen Brakel de eerste thuismatch en dat moet in Spijk een zege kunnen opleveren. ASH wil in Kerkwijk na twee ruime thuiszeges graag ook eens een uitmatch winnen. MVV’58 aast op een snelle terugkeer naar het zegepad, maar zal in Meteren merken dat Lekvogels niet voor niets ongeslagen in de subtop van de vierde klasse D staat.

Zondag
Beesd en Rhelico spelen zondag in de vierde klasse F allebei thuis. Voor Beesd zal herstel na twee uitnederlagen lastig worden, want gast Wilhelmina uit Den Bosch behoort tot de betere ploegen in deze afdeling. Rhelico heeft al twee zeges op zak en mogelijk kan daar in Rumpt tegen debutant MEC’07 uit Maurik een derde overwinning aan worden toegevoegd.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >
Lees meer over : voorbeschouwing, regio Leerdam