Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Heukelum en HSSC’61 ontvangen koploper

14 feb 2019, 07.53Voorbeschouwing
Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam zijn er komend weekend veel boeiende competitieduels. Heukelum en HSSC’61 ontvangen zaterdag in hun klassen de koploper. De thuismatches van LRC en WNC zijn in de eerste klasse cruciaal voor handhaving. In de vierde klasse staan bij de wedstrijden MVV’58-Herovina en ASH-Groot Ammers de ambities voor in elk geval een plaats in de promotienacompetitie op het spel.

Zaterdag is in Rumpt de streekderby tussen Rhelico en Leerdam Sport. Zondag wordt de ontmoeting Beesd-OSC’45 een regelrecht degradatieduel. Kortom, spanning genoeg.

LRC-VVGZ
De voorsprong van LRC en VVGZ op de rode streep in de eerste klasse is nog verre van geruststellend. Na de verrassend royale nederlaag van vorige week uit bij Oranje Wit in Dordrecht is herstel voor LRC dus dringend nodig. Dat vraagt in Leerdam om revanche voor het onnodige 1-0 verlies tegen VVGZ in Zwijndrecht. Ook VVGZ is op de elfde plaats evenwel zeer bij succes gebaat. LRC weet dus wat er te wachten en te doen staat.

WNC-SVL
WNC speelt zaterdag in Waardenburg tegen SVL, waarvan eind september in Langbroek onfortuinlijk met 1-0 werd verloren. WNC staat net onder de streep en zal nu beslist moeten winnen. Simpel zal dat niet zijn, want SVL behoort verrassend tot de liefst vier ploegen die de derde plaats in de eerste klasse samen delen. Toch moet WNC op een (kleine) zege mikken.

Heukelum-Nivo Sparta
Heukelum lijkt in de tweede klasse geheel van slag en is naar de negende plaats afgezakt. Zaterdag komt koploper Nivo Sparta naar Heukelum toe. De ambitieuze Bommelse ploeg won thuis al met 5-0 en start in Heukelum veruit als favoriet. Of kan Heukelum zich zaterdag voor een verrassende stunt tegen Nivo Sparta oprichten?

Altena-Tricht
Tricht voetbalt in Nieuwendijk tegen middenmoter Altena, dat al zes duels op rij ongeslagen is en er door deze prima opmars in de tweede periode ineens gunstig voorstaat. Voor Tricht is het degradatiegevaar na drie ruime thuisnederlagen tegen titelkandidaten juist weer flink toegenomen. Revanche voor het 2-4 thuisverlies tegen Altena is voor Tricht dus welkom.

Asperen-GDC
Asperen is in de derde klasse D voorlaatste en zit dringend om punten verlegen. Tegenstander GDC is juist aan de beterende hand. In Eethen verloor Asperen met 3-0 van GDC, maar zaterdag op het eigen kunstgras in Asperen is beslist een beter resultaat nodig.

RFC-Haaften
Haaften speelt in Raamsdonksveer tegen debutant RFC, waarvan thuis met 4-1 werd gewonnen. RFC zakte vorige week net onder de streep maar op de prestaties van het erg wisselvallige Haaften is geen enkel peil te trekken. Wat zal het nu in Brabant worden?

HSSC’61-Sleeuwijk
HSSC’61 presteert in klasse 3 D met een vierde plaats prima. Koploper Sleeuwijk staat royaal bovenaan en won thuis tegen HSSC’61 al duidelijk met 3-0. In Hei- en Boeicop aast HSSC’61 tegen de lijstaanvoerder evenwel op een stunt met een vijfde thuiszege. Soccer Reporter zal er bij zijn en maakte al een vooruitblik voor Regio-Voetbal.

Vuren-GVV’63
Vuren en GVV’63 staan in de derde klasse D allebei net boven de streep. In Gameren leed Vuren eind september een onfortuinlijke 2-1 nederlaag. Thuis zal Vuren het tegen GVV’63, gesterkt door de kostbare derbyzege van vorige week in Haaften, beter willen doen.

SC Everstein-NEO’25
SC Everstein bezet in klasse 3 D de derde plaats, zes punten boven tegenstander NEO’25. In Sprang Capelle won SC Everstein met 1-4 van dit team. Zaterdag in Everdingen zal SC Everstein opnieuw over NEO’25 willen zegevieren. Dat moet mogelijk zijn.

Rhelico-Leerdam Sport
In Rumpt ontmoeten Rhelico en Leerdam Sport elkaar zaterdag. Op Regio-Voetbal was al te lezen dat beide clubs beter willen presteren. In Leerdam verloor Rhelico met 2-0, maar nu hoopt de thuisclub op een gunstiger resultaat. Dat kan Leerdam Sport zich echter tegen de nummer voorlaatst in de vierde klasse niet permitteren als er nog aspiraties zijn.

SVS’65-Kerkwijk
SVS’65 presteert thuis veel beter dan in uitmatches. De roemloze 5-0 nederlaag in Kerkwijk schreeuwt ook om revanche. Dat zal SVS’65 in Spijk op het eigen kunstgras moeten zien te realiseren. Bij een zege kan SVS’65 op de ranglijst Kerkwijk ook weer passeren.

ASH-Groot Ammers
ASH is door een prima opmars kansrijk in de tweede periode. Groot-Ammers is in felle achtervolging op koploper Brakel en aast ook op een prijs. Op sportpark Gelkenes verloor ASH met 2-0. In Hellouw gaat ASH proberen om nu een beter resultaat te behalen.

MVV’58-Herovina
Ook MVV’58 en Herovina zijn in de vierde klasse nog volop in de race voor de tweede periode. In Herwijnen won Herovina met 2-0 maar op het kunstgras in Meteren kan het ook anders uitpakken, want net als Herovina verloor MVV’58 reeds drie maanden lang niet meer.

Beesd-OSC’45
Vier clubs strijden in de zondagse vierde klasse tegen degradatie. Beesd en OSC’45 behoren tot de drie hekkensluiters die het meest in gevaar zijn. In Den Bosch verloor Beesd met 5-3 van OSC’45, maar zondag thuis is de volle winst voor Beesd alleszins geboden.

GVV-Hedel
GVV voetbalt zondag in Geldermalsen tegen Hedel, de derde hekkensluiter in de vierde klasse. Gezien de 2-3 zege in Hedel en na de mooie stunt van vorig weekend in Tiel tegen de toenmalige koploper RKTVC moet GVV op eigen veld weer van Hedel kunnen winnen.

DSS’14-Heerewaarden
DSS’14 ontvangt zondag overbuur Heerewaarden, waarvan uit al royaal werd gewonnen. Tegen deze hekkensluiter in de vijfde klasse moet DSS’14 in Heesselt opnieuw duidelijk kunnen zegevieren.

Wadenoijen-Ophemert
Ophemert heeft zondag in Wadenoijen een derby tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst van de vijfde klasse. Thuis won Ophemert met 3-1 van deze ploeg. Ook zondag moet een kleine zege voor middenmoter Ophemert mogelijk zijn.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >