Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Heukelum geniet met volle teugen van PCC-winst

03 jan 2016, 10.22Nieuws
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

GORINCHEM - Geen 'twee op een rij' voor LRC zaterdag in De Oosterbliek. LRC-coach André Zondag : "We speelden helemaal niet slecht, maar op cruciale momenten verspeelden we de bal en dat werd direct afgestraft. Heukelum heeft vier keer op doel geschoten, waarvan drie maal raak. Wij hadden pech door twee keer de binnenkant van de paal te raken. Als je tien wedstrijden tegen ze speelt, dan win je er zeven. Een van die drie verliespartijen was vanavond."

Zondag was ook realistisch : "Maar alle complimenten aan Heukelum, vooral hun uitstekende keeper was in vorm. Als ploeg hebben ze geknokt en gevochten voor elke meter. In zo'n finale moet je geluk hebben en dat hadden wij niet, Heukelum wel." 

Opgelucht
Heukelum-trainer Arjan de Vries, die samen met zijn assistent Fred de Groot de coaching deed, was opgelucht. "Op verzoek van de spelers zaten wij op de bank. In de poulefase hadden we relatief gemakkelijk tegenstanders, maar dan moet je het nog wel doen. In de kwartfinale tegen SVW en in de halve eindstrijd tegen SteDoCo waren we de betere ploeg en dus stonden we ook terecht in de finale. Maar vanavond was het plaatje andersom."

De Vries legde uit. "LRC speelde aanvallend en hield daardoor de druk er op. In het begin kwamen we ook niet echt aan voetballen toe. Gelukkig zat de eerste kans van ons erin en toen begon het overleven. Vooral na de 2-1 achterstand, gelukkig bleef de 3-1 uit. We kwamen weer aan voetballen toe en toen vielen die twee doelpunten precies op goede momenten. Dit is fantastisch voor de jongens."

Darten
"Heerlijk en ook volkomen onverwacht", stamelde Stijn Schuller na afloop.

"Dit is het beste wat je mee kunt maken. Ik heb een heel goed gevoel na deze verdiende overwinning, we hebben naar ons kunnen gespeeld. De cola en het water vanmiddag tijdens het darttoernooi in de kantine is het waard geweest. Maar straks als we terug zijn op de Vriezenwijk gaan we wel een biertje drinken", lachte Benjamin Meijdam, met 12 doelpunten topscorer van het toernooi.

Knie
"Mijn broer is veel beweeglijker in de zaal en dus een stukje beter. Dat zag je vanavond ook met zijn twee goals en die belangrijke assist op Lars van Honk. Overigens was dit vanavond pas mijn derde wedstrijd. Vanmiddag is er nog een scan gemaakt van mijn rechterknie en om 12.00 uur gaf mijn fysio groen licht voor deze wedstrijd. Gelukkig, want ik had dit niet willen missen", glom Ferry Meijdam. "Een goede afsluiting van de kerstvakantie."

Dorst
"Geweldig...", aldus Sil van Putten, de ene na de andere omhelzing en zoenen in ontvangst nemend. "En ja, veel meer kan ik er ook niet van maken. Tegen zo'n ploeg heb je misschien vooraf 10% kans om te winnen.  Prachtig deze overwinning. Mijn vriendin zal ook wel blij zijn, want de afgelopen drie dagen heb ik alleen aan de telefoon gezeten. Bellen en appen over deze finale. We gaan zo met een van de twee bussen terug naar Heukelum om een feestje te vieren. Dat komt goed, want ik stik van de dorst." 

Theo Sprong