Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ingmar Burema bij Spirit terug op oude nest

09 okt 2018, 07.15Nieuws
(foto: John Wijntjes)

OUDERKERK A/D IJSSEL – Niet iedereen breekt door bij een profclub. Ingmar Burema (20) weet dat nu ook. Hij keerde na omzwervingen terug bij Spirit.

Burema begon zijn loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de geel-witten, voetbalde vanaf de C-junioren drie seizoenen bij het Rotterdamse Excelsior en stapte als A-junior over naar topamateur Barendrecht. Nu is hij terug bij zijn oude liefde Spirit. De cirkel is dus rond voor de hbo-student fysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam.

Hij was vorig seizoen het plezier kwijt in het spelletje. ,,Het liep niet zoals ik wilde. Dat gold niet alleen voor mij, maar voor meer spelers van Barendrecht. De meeste spelers zijn vertrokken. Daar zullen ze bij Barendrecht niet wakker van liggen, want ze trekken in juni gewoon een 'nieuw blik' met spelers open.”

Voor Ingmar Burema was de terugkeer naar de club waar hij ooit begon voor de hand liggend. ,,Spirit had me al eens eerder benaderd. Voordat ik in 2016 als A-speler naar Barendrecht overstapte, waren er contacten. Ik wilde echter op een zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen. Daarom heeft de terugkeer nu pas plaats.”

Compact
De Ouderkerkse jongeling heeft in de loop der jaren op diverse posities gespeeld. ,,Ik kwam bij Excelsior in beeld tijdens een talententraining. Deze club had destijds een samenwerkingsverband met Spirit. Ik was een half jaar op proef op Woudestein voordat ik werd toegelaten. Ik begon op het middenveld, werd later spits en eindigde als linkervleugelverdediger. Die laatste positie lag me niet. Daar kwam ik al snel achter. Ik speel het liefst op links, maar dan wat verder naar voren. Dat kan op het middenveld of op de vleugel. Tegenwoordig maakt dat trouwens niet zoveel uit. Als je een overwicht hebt, speelt je op de helft van de tegenpartij. Als het tegendeel gebeurt, kom je nauwelijks over de middenlijn. Voetbal is een compact gebeuren.”

Wel doet hij dat meer motivatie dan een jaar geleden. De rentree bevalt hem opperbest. ,,Spirit is een hecht team met veel kwaliteit. De concurrentie is groot. Er komen zomaar 14 spelers in aanmerking voor een basisplaats. Dat houdt je scherp.”

Pieter van der Laan

Verslaggever regio Krimpenerwaard Mail Pieter >
Lees meer over : Ingmar Burema, vv Spirit