Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Interessante derby's in Land van Heusden en Altena

03 mei 2018, 07.53Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komend weekend is er een bijna compleet inhaalprogramma. In het programma twee derby’s, die de moeite waard zijn. In en tegen Almkerk zal Wilhelmina’26 zeker proberen een spaak in het wiel te steken bij de plaatselijke koploper in de tweede klasse, die het kampioenschap bijna kan ruiken, maar zich geen misstap kan veroorloven.

De andere derby tussen NOAD’32 en Altena kan ook een boeiend gevecht worden. De Nieuwendijkers hebben weliswaar al een prijs op zak met de tweede periodetitel, maar zullen zich ongetwijfeld willen laten gelden tegen de koploper in Wijk en Aalburg.

Achtervolging
In de tweede divisie is Kozakken Boys weer op oorlogspad. De Werkendammers zullen bij FC Lienden wel de gang in achtervolging moeten houden op koploper Katwijk. Zelf winnen en een misstap van Katwijk zal de ploeg van trainer Danny Buijs plezieren. Dan is de titelstrijd weer helemaal open.

In de eerste klasse staat GRC 14 een zware kluif te wachten bij WNC. Winst in Waardenburg zal het gemoed wel goed doen bij de combinatie uit Giessen en Rijswijk.

In de tweede klasse kan Woudrichem er onbevangen tegenaan tegen Heukelum, dat nog periodekansen heeft.

Cruciaal
In de derde klasse gaat GDC voor een stuntje tegen hoogvlieger SV Capelle. Sleeuwijk zal het lastig krijgen bij SSC’55. Sparta’30 speelt een cruciaal degradatieduel tegen Herovina.

Zondag
Op zondag is het voor Be Ready buigen of barsten. Winst bij en tegen de concurrent DIA is van essentieel belang om nog voor een prijs te gaan. Hopelijk schiet topscorer Robin v/d Noort nog een keer uit zijn slof. Dussense Boys kan de borst nat maken voor de confrontatie in Geertruidenberg tegen Right’Oh.

HHC’09 zit in de hoek waar de klappen vallen. Tijd dus voor de Heusdenaren zelf uit te halen bij END’56, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. 

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >