Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jakoba: ‘Duels tegen de echte zaterdagteams blijven toch het leukst’

11 okt 2017, 17.30Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - De trip van anderhalve maand met het nationale team van Curaçao heeft er wel ingehakt bij Kozakken Boys-verdediger Quentin Jakoba. “Ik heb in augustus toch even moeten acclimatiseren, maar ben nu weer helemaal de oude.”

Jakoba speelt zo goed dat hij bij het AD werd gekozen in het elftal van de week. “Wij staan met Kozakken Boys nu wat te laag. In het begin hebben wij in mijn ogen zeven punten laten liggen. Maar het vertrouwen binnen de groep is gebleven. Dat blijkt wel uit de laatste vijf wedstrijden waarin wij echt goede resultaten hebben geboekt, met de overwinning op De Graafschap als hoogtepunt en de loting tegen PEC Zwolle als gevolg. Met het punt van zaterdag bij Excelsior Maassluis kan ik wel leven, al was die late gelijkmaker natuurlijk zuur.”

Jakoba kijkt met veel vertrouwen naar de komende wedstrijd op De Zwaaier, als GVVV op bezoek komt. “Fijn dat weer een echte zaterdag-topclub onze tegenstander is. Dat blijven toch de leukste wedstrijden. GVVV is een goede, maar stugge ploeg. De laatste keer in Veenendaal was het een beladen duel.”

Enthousiast
Quentin Jakoba is sinds 2009 niet alleen de betrouwbare centrale verdediger bij Kozakken Boys, maar later ook bevlogen eigenaar en trainer van QMotivation, meer dan doorsnee fitness. Jakoba maakt met zijn bewegingslessen mensen fitter. Ook in Werkendam is men enthousiast. Hij is wekelijks met een groep aan het werk en de vraag is groot.

“Mensen vinden het leuk en zien resultaat. Ik start een tweede groep. Er zijn nog wat plaatsen vrij op de vrijdagmiddag. Aanmelden voor groepslessen in Werkendam kan nu via de bekende socialmediakanalen en via www.qmotivation.nl. Deelname is mogelijk voor alle leeftijden.”

Als je op zijn Facebookpagina de reviews leest, word je vanzelf enthousiast. Dat straalt de bijna 30-jarige Bredanaar ook op het veld uit.

Accepteren
“Ik was dit keer, in tegenstelling tot Juriën Gaari, niet geselecteerd voor de oefenwedstrijd die Curaçao dinsdag speelde in en tegen Qatar. Ik ben erg blij voor hem dat hij er wel bij zit. Het heeft mogelijk met de leeftijd te maken. Ik word straks dertig en de bondscoach, Remko Bicentini, kijkt uiteraard met jongere spelers naar de toekomst. Dat moet ik accepteren.”

Curaçao heeft zich geplaatst voor de Copa America in 2019. “Daar komt bij dat, na onze successen, spelers van een hoger niveau geïnteresseerd raken.”

Curaçao won dit jaar met Qentin Jakoba voor het eerst de Caribbean Cup en plaatste zich voor de Gold Cup, waar Jamaica, El Salvador en Mexico de tegenstanders waren. “Ik heb vrijwel alle kwalificatiewedstrijden en duels in de Caribbean Cup en Gold Cup gespeeld. Een topervaring. Die neemt niemand mij meer af.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Quentin Jakoba, Kozakken Boys