Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jan Verveer: 'Heerlijk, weer hoofdtrainer'

18 jul 2018, 07.15Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

KINDERDIJK/KRIMPEN A/DLEK - Jan Verveer keert terug naar de positie die hij ambieert: de 52-jarige Kinderdijker wordt hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser Dilettant.

“Eigenlijk hield ik er al een tijdje serieus rekening mee dat ik voor het tweede achtereenvolgende jaar niet aan de bak zou komen als hoofdtrainer”, zegt Verveer.

“Na mijn vroegtijdig afscheid bij De Zwerver was het in dat opzicht kommer en kwel. Er waren clubs waar ik één van de 25 à 30 sollicitanten was. Dan ben je al blij als je op gesprek mag komen, om vervolgens te horen dat de keuze toch op iemand anders gevallen is. Het grote probleem in dit land is dat er veel te veel gediplomeerde trainers zijn.”

Curieus
Het curieuze is dat Jan Verveer ze in zijn hoedanigheid van KNVB-docent voor een deel zélf heeft opgeleid.

“Ha ha, dat klopt”, ziet hij er de humor wel van in. “En indirect is dat ook de reden dat ik een paar weken geleden in beeld kwam bij Dilettant dat vanaf eind mei een opvolger zocht voor Richard Mank, die een contact ondertekende als trainer bij de eredivisievrouwenploeg Excelsior/Barendrecht. Ik heb bij Dilettant ooit een trainerscursus gegeven en ken nog wat mensen binnen de club. En uiteraard Richard en Edward Knook, die mij opvolgde bij De Zwerver en ook een lang Dilettant-verleden heeft. Ik vind het een mooie club, die speelt op een prachtig complex en veel supporters heeft. Ik denk dat de vereniging deels goed te vergelijken is met De Zwerver. Ook het feit dat ik in Krimpen aan de Lek inmiddels alweer diverse mensen heb ontmoet aan wie ik destijds de cursus gaf, zegt iets over de vereniging. Ze weet mensen aan zich te binden.”

Gedwongen afscheid
Verveer, die het voorbije seizoen het O19 team van Pelikaan in Zwijndrecht van training en coaching voorzag, is blij dat hij weer met een eerste elftal aan de slag kan.

“Bij Pelikaan wisten ze dat ik deze klus één jaar zou doen”, zegt hij. “Dat deed ik met het oog op een mogelijk nieuwe kans als technisch verantwoordelijke man bij een eerste selectie. Er zij verschillende redenen om dat opnieuw te willen zijn. Het spanningsveld trekt, spelen voor behoorlijk wat publiek ook. En er is nog een derde reden. Ik heb destijds bij De Zwerver kort voor het einde van het seizoen gedwongen afscheid moeten nemen. Dat zit me op een bepaalde manier nog steeds dwars, vooral in de zin dat ik op die manier mijn trainersloopbaan niet wilde afsluiten."

"Ik had bij De Zwerver pech dat ik een elftal met weinig kwaliteit moest leiden. Gaandeweg het seizoen gingen we steeds meer verliezen en werd het voor zowel de spelers als voor mij mentaal zwaar. Ik heb bij het ondertekenen van mijn contract misschien iets te veel door een roze bril gekeken, gedacht: ach, dat komt wel goed met deze ploeg, ik sleur ze wel omhoog. Wat ik dacht dat me wel zou lukken, lukte niet. Dat kan gebeuren en je leert er van. Het is voltooid verleden tijd. Ik heb nu mijn nieuwe uitdaging, aan de overkant van de rivier, een voor mij als nieuw gebied met clubs waar ik niet eerder ben geweest. Ik heb erg veel zin om bij Dilettant aan de slag te gaan. Heerlijk: weer hoofdtrainer.”

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >